whatsapp

Suğla Gölü'nü besleyen Akçay deresi kurudu

SİVİL TOPLUM 06.09.2020 - 01:51, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Suğla Gölü'nü besleyen Akçay deresi kurudu

Seydişehir Akçay deresi, aşırı sıcaklar nedeniyle kurudu.  Kaynağını Toros Dağlarının kar ve yağmur sularından alan 25 kilometre uzunluğundaki Akçay Deresi, yaz sıcaklarından ve uzun süredir yağışların yağmadığından dolayı kurudu. Tarımsal amaçlı kullanılan suğla gölü ve kanallarını besleyen Akçay deresinin kuruması yöre insanını endişelendirdi. Derenin geçtiği merkezlerden Değirmenci Mahallesi Muhtarı Savaş Palaz, uzun yıllardır böyle kuraklık yaşanmadığını söyledi. Vatandaşların derenin suyu ile bahçelerini suladıklarını ifade eden Palaz, şöyle konuştu: "Yaz sıcakları sebebiyle dere kurudu. İlçemizde bu dereden tarımsal amaçlı faydalandığımız gibi yer altı kuyuları da su alıyordu. Hayvanlarımıza da suyu buradan karşılıyorduk. Su olmaması bizleri üzdü. Yakında Yağmur duasına çıkacağız " diye konuştu.

Seydişehir Akçay deresi, aşırı sıcaklar nedeniyle kurudu. 

Kaynağını Toros Dağlarının kar ve yağmur sularından alan 25 kilometre uzunluğundaki Akçay Deresi, yaz sıcaklarından ve uzun süredir yağışların yağmadığından dolayı kurudu. Tarımsal amaçlı kullanılan suğla gölü ve kanallarını besleyen Akçay deresinin kuruması yöre insanını endişelendirdi.
Derenin geçtiği merkezlerden Değirmenci Mahallesi Muhtarı Savaş Palaz, uzun yıllardır böyle kuraklık yaşanmadığını söyledi.

Vatandaşların derenin suyu ile bahçelerini suladıklarını ifade eden Palaz, şöyle konuştu: "Yaz sıcakları sebebiyle dere kurudu. İlçemizde bu dereden tarımsal amaçlı faydalandığımız gibi yer altı kuyuları da su alıyordu. Hayvanlarımıza da suyu buradan karşılıyorduk. Su olmaması bizleri üzdü. Yakında Yağmur duasına çıkacağız " diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.