whatsapp

Spora yönlendirme projesi

SPOR 11.03.2020 - 18:52, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Spora yönlendirme projesi

Ülke genelinde uygulanmaya devam eden ve Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle kurumumuzun asli görevi Haline gelen Türkiye Sportif Yetenek Tarama ve Spora Yönlendirmeyle spora yeteneği olan öğrencilerin temel spor eğitimlerinin tamamlanmasının ardından öğrencinin yeteneğine uygun spor branşına yönlendirilmesi amaçlamaktadır. Bu kapsamda Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile Milli Eğitim Bakanlığı arasındaki iş birliği protokolü Esas alınarak, kurumlarımızın ortak çalışması neticesinde 2019-2020 eğitim öğretim yılında İlkokul 3. sınıfta okuyan tüm öğrencilere, hiçbir öğrenci atlanmadan sportif yetenek taraması yapılması planlanmış ve belirtilen amaç kapsamında Seydişehir Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü olarak ilçemizde bulunan 26 okulda eğitim öğretim gören toplam 919, 3.sınıf öğrencisine 10-11 Mart 2020 tarihlerinde Atatürk Kapalı Spor Salonunda yetenek Taraması ölçümleri yapılmıştır. Yapılan bu ölçümler sayesinde sporun tabana yayılması,  öğrencilerin erken yaşta spora yönlendirilmesi, yetenekli öğrencilerin keşfedilmesi ve yeteneğine uygun spor branşına yönlendirilmesi gibi birçok kazanım sağlanacaktır.

Ülke genelinde uygulanmaya devam eden ve Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle kurumumuzun asli görevi

Haline gelen Türkiye Sportif Yetenek Tarama ve Spora Yönlendirmeyle spora yeteneği olan öğrencilerin temel spor eğitimlerinin tamamlanmasının ardından öğrencinin yeteneğine uygun spor branşına yönlendirilmesi amaçlamaktadır. Bu kapsamda Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile Milli Eğitim Bakanlığı arasındaki iş birliği protokolü

Esas alınarak, kurumlarımızın ortak çalışması neticesinde 2019-2020 eğitim öğretim yılında

İlkokul 3. sınıfta okuyan tüm öğrencilere, hiçbir öğrenci atlanmadan sportif yetenek taraması yapılması planlanmış ve belirtilen amaç kapsamında Seydişehir Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü olarak ilçemizde bulunan 26 okulda eğitim öğretim gören toplam 919, 3.sınıf öğrencisine 10-11 Mart 2020 tarihlerinde Atatürk Kapalı Spor Salonunda yetenek

Taraması ölçümleri yapılmıştır. Yapılan bu ölçümler sayesinde sporun tabana yayılması,  öğrencilerin erken yaşta spora yönlendirilmesi, yetenekli öğrencilerin keşfedilmesi ve yeteneğine uygun spor branşına yönlendirilmesi gibi birçok kazanım sağlanacaktır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.