whatsapp

Sokak köpekleri aşılanıyor

BELEDİYE 05.03.2018 - 12:18, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Sokak köpekleri aşılanıyor

Seydişehir Belediye Başkanlığı özel bir firmayla protokol yapması ile ilçede bulunan sokak köpeklerinin aşıları yaptırılarak, kısırlaştırılıyor.
Başıboş köpeklerin sıkıntı olmaya başladığını belirten Başkan Mehmet Tutal, vatandaşlar tarafından gelen şikâyetleri dikkate alarak İstanbul'dan getirtilen uzman ekipler tarafından çalışmanın yapıldığını kaydetti. Başkan Tutal;" ilçe genelinde toplanan sokak hayvanlarını ekiplerimiz mobil kısırlaştırma aracına getirerek burada uzman ekipler tarafından, gerekli aşı ve operasyonlardan geçiyorlar. İşlemi tamamlanan hayvanlar 24 saat müşahede altında tutup doğal ortamlarına geri bırakıyoruz. Amacımız; sokak hayvanlarının yok etmek değil, kontrolsüz bir şekilde artan sayıyı dengede tutabilmektir. Bu sayede sokak hayvanlarının da bir yaşam hakkının olduğunu göstermek, hem de halkla iç içe yaşayan bu hayvanların sağlıklı bir şekilde yaşamlarını sürdürmelerini sağlamaktır" dedi.
Seydişehir Belediye Başkanlığı özel bir firmayla protokol yapması ile ilçede bulunan sokak köpeklerinin aşıları yaptırılarak, kısırlaştırılıyor.

Başıboş köpeklerin sıkıntı olmaya başladığını belirten Başkan Mehmet Tutal, vatandaşlar tarafından gelen şikâyetleri dikkate alarak İstanbul'dan getirtilen uzman ekipler tarafından çalışmanın yapıldığını kaydetti.

Başkan Tutal;" ilçe genelinde toplanan sokak hayvanlarını ekiplerimiz mobil kısırlaştırma aracına getirerek burada uzman ekipler tarafından, gerekli aşı ve operasyonlardan geçiyorlar. İşlemi tamamlanan hayvanlar 24 saat müşahede altında tutup doğal ortamlarına geri bırakıyoruz. Amacımız; sokak hayvanlarının yok etmek değil, kontrolsüz bir şekilde artan sayıyı dengede tutabilmektir. Bu sayede sokak hayvanlarının da bir yaşam hakkının olduğunu göstermek, hem de halkla iç içe yaşayan bu hayvanların sağlıklı bir şekilde yaşamlarını sürdürmelerini sağlamaktır" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.