whatsapp

Siyaset halk için yapılır

ANALİZ 09.03.2020 - 02:28, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Siyaset halk için yapılır

Siyaset belirli bir amaca ulaşmak için yapılır.
Amaç, toplumsaldır, toplumun esenliği içindir… Siyaset bireyselleşirse amacından sapmış olur. Siyasetçiyi, kendisi için siyaset yapan bir konuma sürükler. Ne yazık ki bizde durum böyle! Yerel siyasetçiler, toplumun esenliği için değil, kendilerinin esenliği için siyaset yapıyorlar!  Bunun en tipik örneklerini bizim buralarda yaşıyoruz: Her siyasetçinin kariyer yapmaya hakkı vardır elbette. Her yerel siyasetçi, ülke çapında da siyaset yapmak ister. Bunda bir sorun yok. Ancak, bu amaca ulaşmak için her yolu mubah gören bir bakış açısıyla hareket edilirse, ya da bu yolla kariyer yapma yolu tutulursa, siyaset de amacından sapmış olur. Siyaset halk için yapılır. Seydişehir’de siyaset kalitesi düştü. İşte belirtileri! İnsanların yaşam standartlarının yükseltilmesi gerekirken insanlar iş bulamıyor. Geçim sıkıntısı insanları bunalıma sokuyor. Son çare olarak da intiharı seçiyorlar. Her gün her evde bir şiddet. Aile kavgaları. Darp olayları. Ufacık bir yan bakmada kavga hazır. Bu şehre bir mutsuzluk çökmüş. İnsanların durumu ortada. Ama siyaset, siyasetçi nerede?  
Siyaset belirli bir amaca ulaşmak için yapılır.

Amaç, toplumsaldır, toplumun esenliği içindir…

Siyaset bireyselleşirse amacından sapmış olur. Siyasetçiyi, kendisi için siyaset yapan bir konuma sürükler.

Ne yazık ki bizde durum böyle!

Yerel siyasetçiler, toplumun esenliği için değil, kendilerinin esenliği için siyaset yapıyorlar!

 Bunun en tipik örneklerini bizim buralarda yaşıyoruz:

Her siyasetçinin kariyer yapmaya hakkı vardır elbette. Her yerel siyasetçi, ülke çapında da siyaset yapmak ister. Bunda bir sorun yok.

Ancak, bu amaca ulaşmak için her yolu mubah gören bir bakış açısıyla hareket edilirse, ya da bu yolla kariyer yapma yolu tutulursa, siyaset de amacından sapmış olur. Siyaset halk için yapılır.

Seydişehir’de siyaset kalitesi düştü. İşte belirtileri!

İnsanların yaşam standartlarının yükseltilmesi gerekirken insanlar iş bulamıyor. Geçim sıkıntısı insanları bunalıma sokuyor. Son çare olarak da intiharı seçiyorlar. Her gün her evde bir şiddet. Aile kavgaları. Darp olayları. Ufacık bir yan bakmada kavga hazır.

Bu şehre bir mutsuzluk çökmüş. İnsanların durumu ortada. Ama siyaset, siyasetçi nerede?

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.