whatsapp

Seyyid Harun Veli Sempozyumu

BELEDİYE 11.05.2017 - 10:35, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Seyyid Harun Veli Sempozyumu

Seydişehir Belediyesi ve Selçuk Üniversitesi Turizm Fakültesi organizasyonuyla Seyyid Harun Sempozyumu düzenlendi.
Şaban Cengiz Kültür Merkezinde konuşmacı olarak Sakarya Üniversitesi’nden Doç. Dr. Haşim Şahin, Necmettin Erbakan Üniversitesi’nden Prof Dr. Ahmet Taşğın katıldı. Selçuk Üniversitesi’nden Doç. Dr. Mehmet Ali Gökmen’in yönettiği Sempozyumun ilk konuşmasını Doç. Dr. Haşim Şahin yaptı.   Şahin: “Seyyid Harun veli şehir kuran bir velidir. Baba tarafından Hz. Ali’nin soyundandır. Anne tarafından ise Veysel Karani soyuna mensuptur. Horasan bölgesinin adil bir hükümdarı iken kayıptan gelen bir sesle Seydişehir’e gelinceye kadar pek çok köy ve şehir kurmuş önemli birisidir.” Seyyid Harun veli’nin üç özelliği olduğuna dikkat çeken Doç. Dr. Şahin, ‘’Şehir kurucusu olması, toplumcu yanı ve savaşçı yönü. Bu özelliklerinin yanı sıra Anadolu’nun İslamlaşma ve Türkleşme açısından çok önemli bir şahsiyetti.” dedi. NEÜ Turizm Fak. Prof Dr Ahmet Taşğın : “Horasan erenleri Allah’ın rızasını gözetmek için yola çıkmışlardır. İlahi bir şehirde yaşıyorsunuz. Burada cansızı yürüten bir evliyayı konuşuyoruz halkının böyle bir evliyaya saygı duyması gerekir.”
Seydişehir Belediyesi ve Selçuk Üniversitesi Turizm Fakültesi organizasyonuyla Seyyid Harun Sempozyumu düzenlendi.

Şaban Cengiz Kültür Merkezinde konuşmacı olarak Sakarya Üniversitesi’nden Doç. Dr. Haşim Şahin, Necmettin Erbakan Üniversitesi’nden Prof Dr. Ahmet Taşğın katıldı.

Selçuk Üniversitesi’nden Doç. Dr. Mehmet Ali Gökmen’in yönettiği Sempozyumun ilk konuşmasını Doç. Dr. Haşim Şahin yaptı.  

Şahin: “Seyyid Harun veli şehir kuran bir velidir. Baba tarafından Hz. Ali’nin soyundandır. Anne tarafından ise Veysel Karani soyuna mensuptur. Horasan bölgesinin adil bir hükümdarı iken kayıptan gelen bir sesle Seydişehir’e gelinceye kadar pek çok köy ve şehir kurmuş önemli birisidir.”

Seyyid Harun veli’nin üç özelliği olduğuna dikkat çeken Doç. Dr. Şahin, ‘’Şehir kurucusu olması, toplumcu yanı ve savaşçı yönü. Bu özelliklerinin yanı sıra Anadolu’nun İslamlaşma ve Türkleşme açısından çok önemli bir şahsiyetti.” dedi.

NEÜ Turizm Fak. Prof Dr Ahmet Taşğın : “Horasan erenleri Allah’ın rızasını gözetmek için yola çıkmışlardır. İlahi bir şehirde yaşıyorsunuz. Burada cansızı yürüten bir evliyayı konuşuyoruz halkının böyle bir evliyaya saygı duyması gerekir.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.