whatsapp

Seydişehir depreme hazır mı?

ANALİZ 28.01.2020 - 01:39, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Seydişehir depreme hazır mı?

Elazığ’da yaşanan depremlerin ardından Seydişehirli vatandaşlarımız, yaşadıkları bölgenin deprem riski taşıyıp taşımadığını ve evlerinin çevresinden fay hatları geçip geçmediğini öğrenmeye çalışıyor. Vatandaşlarımızın kafalarındaki sorular; İlçemizde AFAD ve UMKE temsilciliği var mı?  Konteyner ve yangına dayanıklı çadırlar var mı? Jeneratör ve el feneri olmak üzere elektrik elektronik cihazlar hazırda bulunuyor mu? Kısacası, Seydişehir depreme hazır mı? AFAD Türkiye deprem riski haritasını yayınladı. Konya: 3. 4. ve 5. derece deprem bölgesi içerisinde bulunuyor. Ama yine de hazırlıklı olmalıyız! Bizler toplum olarak felaket geldikten sonra ayağa kalkıyoruz. Tıpkı yatağa düştüğümüzde hastaneye gittiğimiz gibi! Türkiye’nin tamamında olduğu gibi Seydişehir ’dede sorunlu yapıları tasfiye edecek bir düzen oluşturmamız lazım. Deprem sonrası arama kurtarma, yardım ve bina yapım faaliyetlerinde önceden alınan tedbirler riskleri azaltıyor. TV’den izlediğimiz kadarıyla deprem bölgesinde gayet organize çalışmalar yürütülüyor. Ama bizim insanlarımızı kaybetmeden, bu acıları yaşamadan deprem güvenliği yapılar oluşturmalıyız. Deprem bugün Elazığ'da oldu, yarın Marmara'da, Ege'de Konya’da Seydişehir’de olabilir. Çünkü yapılan araştırmalarda Türkiye'de daha niteliği belirlenmemiş bir dolu fay hattı var. Onun için yaşadığımız yerde olası bir hazırlık var mı? Gördüğüm kadarıyla deprem bölgesine devlet tüm gücüyle yardımını sürdürüyor. Bakıyoruz birçok özel kuruluş oda vb. gibi kuruluşlar yardım yaptıklarını söylüyorlar yardımdan ziyade yazılı ve görsel basında reklam yapıyorlar kaldı ki yapılan yardımın aslı var mı? Yok mu? Ona bakmak gerekir. Yapılan yardımlarda reklamcı olmak hem dinen hem de insanlık adına yakışır bir durum değildir. Seydişehir devlet ve özel kurumlarıyla depreme hazır mı? Bunu bir sorgulasın! Birlikte önlemler alınsın.

Elazığ’da yaşanan depremlerin ardından Seydişehirli vatandaşlarımız, yaşadıkları bölgenin deprem riski taşıyıp taşımadığını ve evlerinin çevresinden fay hatları geçip geçmediğini öğrenmeye çalışıyor.

Vatandaşlarımızın kafalarındaki sorular; İlçemizde AFAD ve UMKE temsilciliği var mı?  Konteyner ve yangına dayanıklı çadırlar var mı? Jeneratör ve el feneri olmak üzere elektrik elektronik cihazlar hazırda bulunuyor mu? Kısacası, Seydişehir depreme hazır mı?
AFAD Türkiye deprem riski haritasını yayınladı. Konya: 3. 4. ve 5. derece deprem bölgesi içerisinde bulunuyor.

Ama yine de hazırlıklı olmalıyız! Bizler toplum olarak felaket geldikten sonra ayağa kalkıyoruz. Tıpkı yatağa düştüğümüzde hastaneye gittiğimiz gibi!

Türkiye’nin tamamında olduğu gibi Seydişehir ’dede sorunlu yapıları tasfiye edecek bir düzen oluşturmamız lazım. Deprem sonrası arama kurtarma, yardım ve bina yapım faaliyetlerinde önceden alınan tedbirler riskleri azaltıyor.

TV’den izlediğimiz kadarıyla deprem bölgesinde gayet organize çalışmalar yürütülüyor. Ama bizim insanlarımızı kaybetmeden, bu acıları yaşamadan deprem güvenliği yapılar oluşturmalıyız. Deprem bugün Elazığ'da oldu, yarın Marmara'da, Ege'de Konya’da Seydişehir’de olabilir. Çünkü yapılan araştırmalarda Türkiye'de daha niteliği belirlenmemiş bir dolu fay hattı var.

Onun için yaşadığımız yerde olası bir hazırlık var mı?

Gördüğüm kadarıyla deprem bölgesine devlet tüm gücüyle yardımını sürdürüyor. Bakıyoruz birçok özel kuruluş oda vb. gibi kuruluşlar yardım yaptıklarını söylüyorlar yardımdan ziyade yazılı ve görsel basında reklam yapıyorlar kaldı ki yapılan yardımın aslı var mı? Yok mu? Ona bakmak gerekir. Yapılan yardımlarda reklamcı olmak hem dinen hem de insanlık adına yakışır bir durum değildir.

Seydişehir devlet ve özel kurumlarıyla depreme hazır mı? Bunu bir sorgulasın! Birlikte önlemler alınsın.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.