whatsapp

Seydişehir’de öğrenciler çiçek sergisi açtı

EĞİTİM 06.05.2017 - 11:39, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Seydişehir’de öğrenciler çiçek sergisi açtı

Seydişehir Mahmut Esat Anadolu Lisesinde başlatılan “Şişe Bahçesi” projesiyle öğrenciler, cam fanuslarda çeşitli çiçek bitkisi yetiştirerek sergi açtılar.
Okul Müdürü Seyit Ali Koç rehberliğinde serginin hazırlandığını kaydeden Biyoloji öğretmeni Nuray Aysun Çayıröz, ekosistemin korunması, çevre bilincinin geliştirilmesi ve kardeşçe yaşam duygusunun oluşturulmasının amaçlandığını söyledi. Okul salonunda 10 Mayıs’a kadar serginin açık kalacağını belirten Çayıröz,  “Okulumuzun 10-11 sınıf öğrencilerimizin yetiştirdiği bitkilerle doğaya ve çevreye dikkat çekildi. Biyolojik çeşitliliğin azaldığı günümüzde ekosistemlerin sağlıklı bir şekilde sürdürülebileceğinin farkında lığını oluşturmaya çalıştık. Böylelikle yaratıcılık, hayal gücü, estetik duygularını ve torik bilgilerini de kullanmış oldular. Üretilen çiçekler iç dekorasyonda ve hediyelik eşya olarak da kullanılabiliyor.” diye konuştu. Okuldaki sergi açılışına Kaymakam Aydın Erdoğan, Jandarma Komutanı üst teğ. Burak Çelik, Emniyet Müdürü Kasım Özdemir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Kibar katıldı.
Seydişehir Mahmut Esat Anadolu Lisesinde başlatılan “Şişe Bahçesi” projesiyle öğrenciler, cam fanuslarda çeşitli çiçek bitkisi yetiştirerek sergi açtılar.

Okul Müdürü Seyit Ali Koç rehberliğinde serginin hazırlandığını kaydeden Biyoloji öğretmeni Nuray Aysun Çayıröz, ekosistemin korunması, çevre bilincinin geliştirilmesi ve kardeşçe yaşam duygusunun oluşturulmasının amaçlandığını söyledi.

Okul salonunda 10 Mayıs’a kadar serginin açık kalacağını belirten Çayıröz,  “Okulumuzun 10-11 sınıf öğrencilerimizin yetiştirdiği bitkilerle doğaya ve çevreye dikkat çekildi. Biyolojik çeşitliliğin azaldığı günümüzde ekosistemlerin sağlıklı bir şekilde sürdürülebileceğinin farkında lığını oluşturmaya çalıştık. Böylelikle yaratıcılık, hayal gücü, estetik duygularını ve torik bilgilerini de kullanmış oldular. Üretilen çiçekler iç dekorasyonda ve hediyelik eşya olarak da kullanılabiliyor.” diye konuştu.

Okuldaki sergi açılışına Kaymakam Aydın Erdoğan, Jandarma Komutanı üst teğ. Burak Çelik, Emniyet Müdürü Kasım Özdemir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Kibar katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.