whatsapp

Seydişehir’de hamama ilgi azaldı

KÜLTÜR - SANAT 29.04.2017 - 12:11, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Seydişehir’de hamama ilgi azaldı

Seydişehir Seyyid Harun hamamına ilginin giderek azaldığı öğrenildi.
 Hamam kültürünün yok olmaya yüz tuttuğunu dile getiren işletmeci Ahmet Yılmaz, şimdilerde müşterinin yok denecek kadar azaldığını söyledi. Evlerdeki modern banyoları hamam zevkini vermediğini belirten Yılmaz, ‘’ Hamamda sadece yıkanmıyorsunuz, vücudunuzdaki zehri terle dışarı atarsınız kese ve masaj yaptırırsanız vücudunuz rahatlar cilt hastalığı olmaz ve güzelleşir.’’dedi Enerji, kira, su vergi giderlerinin pahalı olduğuna vurgu yapan Yılmaz, ‘’Bu haliyle burası kapanır. Ama biz burasının Seyit Harun Veli hazretlerinin eseri olduğunu bilerek yaşatmaya çalışıyoruz. Türkiye'deki hamamcıların çoğu bizim memlekettendir. Çocukluktan bu işe başladık. 23 yıl Mersin'de bu işi yaptım. Son 12 yıldır Seydişehir’e gelerek buradaki tarihi Seyit Harun Veli Hamamı'nı ailecek işletmeye başladım. Eşimde bayanlar bölümüne bakıyor. İşimizi severek yapıyoruz. Ama hamam kültürünün yaşaması gerekir.’’ diye konuştu.
Seydişehir Seyyid Harun hamamına ilginin giderek azaldığı öğrenildi.

 Hamam kültürünün yok olmaya yüz tuttuğunu dile getiren işletmeci Ahmet Yılmaz, şimdilerde müşterinin yok denecek kadar azaldığını söyledi.

Evlerdeki modern banyoları hamam zevkini vermediğini belirten Yılmaz, ‘’ Hamamda sadece yıkanmıyorsunuz, vücudunuzdaki zehri terle dışarı atarsınız kese ve masaj yaptırırsanız vücudunuz rahatlar cilt hastalığı olmaz ve güzelleşir.’’dedi

Enerji, kira, su vergi giderlerinin pahalı olduğuna vurgu yapan Yılmaz, ‘’Bu haliyle burası kapanır. Ama biz burasının Seyit Harun Veli hazretlerinin eseri olduğunu bilerek yaşatmaya çalışıyoruz. Türkiye'deki hamamcıların çoğu bizim memlekettendir. Çocukluktan bu işe başladık. 23 yıl Mersin'de bu işi yaptım. Son 12 yıldır Seydişehir’e gelerek buradaki tarihi Seyit Harun Veli Hamamı'nı ailecek işletmeye başladım. Eşimde bayanlar bölümüne bakıyor. İşimizi severek yapıyoruz. Ama hamam kültürünün yaşaması gerekir.’’ diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.