whatsapp

Roma mezar kalıntısı kaderine terk edildi

KÜLTÜR - SANAT 13.07.2019 - 13:28, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Roma mezar kalıntısı kaderine terk edildi

4 bin yıllık Roma dönemi insanlarınca yapılmış önünde de mitroit mozaiği olan toprak altında kaçak kazı sırasında tesadüfen bulunan Çavuş mahallesindeki tarihi mezar kalıntısı bugün hala ayakta. Roma mezarının bir bölümü Konya kültür müdürlüğü tarafından kazı yapılarak çıkarılmıştı. Şimdi ise 7 yıldır kendi kaderine terk edilmiş vaziyette duruyor. www.seydisehirgundem.com haber sitesi olarak kazıların yeniden başlatılmasını defalarca yazmıştık. Yalnızca bu mu? Bostadere’deki Roma dönemi antik tiyatrosu da aynı kaderi paylaşıyor. Roma döneminin en güzel örneklerinden insanlar için o dönemin ustaları tarafından büyük bir kayanın yontularak yapılan kalıntının bir bölümü toprak altından gün yüzüne çıkarıldı. Şimdi dimdik ayakta. Seydişehir kamuoyunun bu mezar kalıntısının tekrar aslına uygun olarak kazı yapılarak diğer bölümlerin de açılmasını istemesi Konya kültür müdürlüğü tarafından cevapsız kalmıştı. Dünya harikası olabilecek bir sanat eserinin bu şekilde kalmasının doğru olmadığına vurgu yapan Antalya Heykeltıraşlarından Seyhan Erdem, Seydişehir’e turist gelmesi isteniyorsa Mezar kalıntısının yeniden kendi işlevine geri döndürülmesi turizme kazandırılması gerektiğine dikkat çekti.

4 bin yıllık Roma dönemi insanlarınca yapılmış önünde de mitroit mozaiği olan toprak altında kaçak kazı sırasında tesadüfen bulunan Çavuş mahallesindeki tarihi mezar kalıntısı bugün hala ayakta.

Roma mezarının bir bölümü Konya kültür müdürlüğü tarafından kazı yapılarak çıkarılmıştı. Şimdi ise 7 yıldır kendi kaderine terk edilmiş vaziyette duruyor.

www.seydisehirgundem.com haber sitesi olarak kazıların yeniden başlatılmasını defalarca yazmıştık. Yalnızca bu mu? Bostadere’deki Roma dönemi antik tiyatrosu da aynı kaderi paylaşıyor.

Roma döneminin en güzel örneklerinden insanlar için o dönemin ustaları tarafından büyük bir kayanın yontularak yapılan kalıntının bir bölümü toprak altından gün yüzüne çıkarıldı. Şimdi dimdik ayakta.

Seydişehir kamuoyunun bu mezar kalıntısının tekrar aslına uygun olarak kazı yapılarak diğer bölümlerin de açılmasını istemesi Konya kültür müdürlüğü tarafından cevapsız kalmıştı.

Dünya harikası olabilecek bir sanat eserinin bu şekilde kalmasının doğru olmadığına vurgu yapan Antalya Heykeltıraşlarından Seyhan Erdem, Seydişehir’e turist gelmesi isteniyorsa Mezar kalıntısının yeniden kendi işlevine geri döndürülmesi turizme kazandırılması gerektiğine dikkat çekti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.