whatsapp

Ressam Kırdar, antika eşyalarla evini müzeye çevirdi

KÜLTÜR - SANAT 14.09.2020 - 02:18, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Ressam Kırdar, antika eşyalarla evini müzeye çevirdi

Görüntülü haber..
Seydişehirli Ressam Fatma Kırdar (67) Yeni cami mahallesindeki sanat evini 30 yıldır biriktirdiği 100 yıl öncesinden günümüze kadar gelen antika eşyaları evinde sergiliyor. Küçüklüğünden beri geçmişe ait tarih kokan bu tür antika eşyalara merak sardığını ifade eden Ressam Fatma Kırdar,  bunun çok güzel bir duygu olduğunu belirtti. Evinin ziyaretçilerin uğrak yeri haline geldiğini anlatan Kırdar, Ressamlığın yanı sıra 30 yıldır antika eşya topladığını anlatan Kırdar, şunları söyledi: "Evimi sanat atölyesine çevirdim. 30 yılı aşan bir zaman diliminde günümüzde yok olan tarihi kafesli evlerin iç mekân antika eşyalarını toplayarak sergiledim. 100 yıllık geçmişin izlerini taşıyan bu antika eşyaları objeleri burada sergiliyorum. Burası Seydişehir’in kültürünü taşıyan bir mekân. Burada huzur buluyorum. Misafirlerimi burada ağırlayarak yüz yıllık el oyması koltuklarda oturup Toros dağlarının eşsiz manzarası izliyorlar. Evimde hiçbir yeni eşya yok. Tamamen eskiye dayanır. Mekânım çok hoş. Toros dağlarını görüyor ve geçmişin izlerini, sevdalarını, yaşatıyor. Okuduğum yazar Yaşar Kemal’in kitabını hatırlıyorum. Çayımı içip Toros dağlarını izliyorum. Mutlu oluyorum. Yaşadığım sürece geçmişin izleri olan tarihi antika eşyaları geleceğe taşıyacağım.’
Görüntülü haber..

Seydişehirli Ressam Fatma Kırdar (67) Yeni cami mahallesindeki sanat evini 30 yıldır biriktirdiği 100 yıl öncesinden günümüze kadar gelen antika eşyaları evinde sergiliyor.

Küçüklüğünden beri geçmişe ait tarih kokan bu tür antika eşyalara merak sardığını ifade eden Ressam Fatma Kırdar,  bunun çok güzel bir duygu olduğunu belirtti.

Evinin ziyaretçilerin uğrak yeri haline geldiğini anlatan Kırdar, Ressamlığın yanı sıra 30 yıldır antika eşya topladığını anlatan Kırdar, şunları söyledi:

"Evimi sanat atölyesine çevirdim. 30 yılı aşan bir zaman diliminde günümüzde yok olan tarihi kafesli evlerin iç mekân antika eşyalarını toplayarak sergiledim. 100 yıllık geçmişin izlerini taşıyan bu antika eşyaları objeleri burada sergiliyorum. Burası Seydişehir’in kültürünü taşıyan bir mekân. Burada huzur buluyorum. Misafirlerimi burada ağırlayarak yüz yıllık el oyması koltuklarda oturup Toros dağlarının eşsiz manzarası izliyorlar. Evimde hiçbir yeni eşya yok. Tamamen eskiye dayanır. Mekânım çok hoş. Toros dağlarını görüyor ve geçmişin izlerini, sevdalarını, yaşatıyor. Okuduğum yazar Yaşar Kemal’in kitabını hatırlıyorum. Çayımı içip Toros dağlarını izliyorum. Mutlu oluyorum. Yaşadığım sürece geçmişin izleri olan tarihi antika eşyaları geleceğe taşıyacağım.’

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.