whatsapp

Pazarcıların soğukla mücadelesi

SİVİL TOPLUM 26.01.2018 - 01:22, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Pazarcıların soğukla mücadelesi

Hava sıcaklığının -7 derece olarak ölçüldüğü Seydişehir ilçesinde, soğuk hava pazarcı esnafını olumsuz etkiledi.
Alaylar 1 Mahallesindeki halk  pazarında tezgah açan pazarcılar, tezgahlarının yanına koydukları tenekede  ve soba odun yakarak ısınıyor. Hem ürünlerini donmasını engellemek hemde üşümemek için ısınmak isteyen pazar esnafı soba üzerinde çay pişirmeyi de ihmal etmiyorlar. Havanın çok soğuk olduğunu ifade eden pazarcı esnafından Mehmet Doğu, yaptığı açıklamada, ısınmak ve hasta olmamak için ateş yaktıklarını söyledi. Pazarcı Mehmet Doğu,, "Soğuklardan etkileniyoruz. Bu nedenle soba ve teneke içerisinde kömür ve odun yakarak ısınmaya çalışıyoruz. Müşterilerimizde gelip ısınıyorlar. Biz de soba üzerinde yaptığımız çaylardan müşterilerimize ikram ediyoruz" dedi. İnsanların soğuk hava nedeniyle evinden çıkamadığını belirten pazarcı Mürsel Tavuş, 'Pazarımız şu anda boş durumda. İnsanlar soğuk havada dışarıya çıkmak istemiyor. Burası kapalı pazar yeri olması nedeniyle çok soğuk. Bizde kendi imkanlarımızla evden getirdiğimiz odunlarla ateş yaktık.' diye konuştu.
Hava sıcaklığının -7 derece olarak ölçüldüğü Seydişehir ilçesinde, soğuk hava pazarcı esnafını olumsuz etkiledi.

Alaylar 1 Mahallesindeki halk  pazarında tezgah açan pazarcılar, tezgahlarının yanına koydukları tenekede  ve soba odun yakarak ısınıyor.

Hem ürünlerini donmasını engellemek hemde üşümemek için ısınmak isteyen pazar esnafı soba üzerinde çay pişirmeyi de ihmal etmiyorlar.

Havanın çok soğuk olduğunu ifade eden pazarcı esnafından Mehmet Doğu, yaptığı açıklamada, ısınmak ve hasta olmamak için ateş yaktıklarını söyledi.
Pazarcı Mehmet Doğu,, "Soğuklardan etkileniyoruz. Bu nedenle soba ve teneke içerisinde kömür ve odun yakarak ısınmaya çalışıyoruz. Müşterilerimizde gelip ısınıyorlar. Biz de soba üzerinde yaptığımız çaylardan müşterilerimize ikram ediyoruz" dedi.

İnsanların soğuk hava nedeniyle evinden çıkamadığını belirten pazarcı Mürsel Tavuş, 'Pazarımız şu anda boş durumda. İnsanlar soğuk havada dışarıya çıkmak istemiyor. Burası kapalı pazar yeri olması nedeniyle çok soğuk. Bizde kendi imkanlarımızla evden getirdiğimiz odunlarla ateş yaktık.' diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.