whatsapp

Ortakaraörende sürü yönetimi elemanı kursu

EKONOMİ 20.12.2019 - 21:00, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Ortakaraörende sürü yönetimi elemanı kursu

Seydişehir ilçesi Ortakaraören mahallesinde Halk eğitimi merkezi tarafından sürü yönetimi elemanı kursu açıldı. Halk eğitim merkezi müdürü Ahmet Refik Dereli, işsizlerin mesleki niteliklerinin geliştirilmesine, istihdamın korunmasına ve işsizliğin azaltılmasına katkı sağlamak amacıyla kurs açtıklarını söyledi. Hem eğitim sorumlusu Mehmet Emin Çınar, kursiyerlere büyük ve küçükbaş hayvan ırkını seçebilme, hayvanların besleme ve bakımını yapabilme, çoğaltabilme, bulaşıcı hastalıklara karşı koruyabilme ve mücadele edebilme, iş sağlığı ve meslek hastalıklardan korunma, sürüye hâkim olma, hijyeni ve teknolojileri konularında bilgi veriyor. Köy muhtarı Ayşe Demir, Konya’nın Ereğli ilçesinden sonra 2'nci organize hayvancılık bölgesine sahip olduklarını belirterek HEM yetkililerine teşekkür etti.

Seydişehir ilçesi Ortakaraören mahallesinde Halk eğitimi merkezi tarafından sürü yönetimi elemanı kursu açıldı.

Halk eğitim merkezi müdürü Ahmet Refik Dereli, işsizlerin mesleki niteliklerinin geliştirilmesine, istihdamın korunmasına ve işsizliğin azaltılmasına katkı sağlamak amacıyla kurs açtıklarını söyledi.

Hem eğitim sorumlusu Mehmet Emin Çınar, kursiyerlere büyük ve küçükbaş hayvan ırkını seçebilme, hayvanların besleme ve bakımını yapabilme, çoğaltabilme, bulaşıcı hastalıklara karşı koruyabilme ve mücadele edebilme, iş sağlığı ve meslek hastalıklardan korunma, sürüye hâkim olma, hijyeni ve teknolojileri konularında bilgi veriyor.

Köy muhtarı Ayşe Demir, Konya’nın Ereğli ilçesinden sonra 2'nci organize hayvancılık bölgesine sahip olduklarını belirterek HEM yetkililerine teşekkür etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.