whatsapp

Ortakaraörende dolu dehşeti

EKONOMİ 10.06.2019 - 23:31, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Ortakaraörende dolu dehşeti

Konya'nın Seydişehir İlçesi'ne bağlı, Ortakaraören Mahallesi ve çevresindeki köyleri ceviz büyüklüğünde dolu vurdu.  Şiddetli yağan yağmur daha sonra doluya döndü. Ceviz büyüklüğündeki şiddetli dolu bir saatten fazla etkili oldu. Ekili alanları yerle bir eden dolu yağmuru çiftçiyi mağdur etti.  Pancar, afyon, domates, buğday ve bostan gibi ekili alanları harabeye çeviren dolu yağmuru çiftçinin tüm hasadını paramparça etti..  Öte yandan dolu yağmuru yüzünden Ortakarören ile Aşağı ve Yukarıkarören köylerinde alt katlarda bulunan evleri de su bastığı bilgisi geldi. Trafikte dolu yağmuruna yakalanan otomobil ve traktörlerin kaportalarına kurşum gibi çarpan dolu yağmurunu gören vatandaşlar dehşete kapıldı. Çok sayıda evin çatı ve gölgeliğini delen doluyu gören mahalle sakinleri "İlk kez bu büyüklükte bir dolu yağmuruna şahit olduk. Ağaç dalları, meyveler yerle bir oldu. Ekili araziler sanki bıçakla kesilmiş gibi, dolu yumuşak toprağı hallak pamuğu gibi atmış, yollarda dolu birikintileri sel olup aktı" diyerek yaşadıkları korku dolu anları anlattı.. Bir yıllık emeğin boşa gittiğini söyleyen çiftçi Baki Karataş, ‘’ilçe tarım müdürlüğü yetkililerinin Ortakaraören'e gelerek hasar tesbiti yapmasını istedi.’’ Haber; Osman Kızıltaş

Konya'nın Seydişehir İlçesi'ne bağlı, Ortakaraören Mahallesi ve çevresindeki köyleri ceviz büyüklüğünde dolu vurdu. 
Şiddetli yağan yağmur daha sonra doluya döndü. Ceviz büyüklüğündeki şiddetli dolu bir saatten fazla etkili oldu. Ekili alanları yerle bir eden dolu yağmuru çiftçiyi mağdur etti. 
Pancar, afyon, domates, buğday ve bostan gibi ekili alanları harabeye çeviren dolu yağmuru çiftçinin tüm hasadını paramparça etti..  Öte yandan dolu yağmuru yüzünden Ortakarören ile Aşağı ve Yukarıkarören köylerinde alt katlarda bulunan evleri de su bastığı bilgisi geldi.
Trafikte dolu yağmuruna yakalanan otomobil ve traktörlerin kaportalarına kurşum gibi çarpan dolu yağmurunu gören vatandaşlar dehşete kapıldı. Çok sayıda evin çatı ve gölgeliğini delen doluyu gören mahalle sakinleri "İlk kez bu büyüklükte bir dolu yağmuruna şahit olduk. Ağaç dalları, meyveler yerle bir oldu. Ekili araziler sanki bıçakla kesilmiş gibi, dolu yumuşak toprağı hallak pamuğu gibi atmış, yollarda dolu birikintileri sel olup aktı" diyerek yaşadıkları korku dolu anları anlattı..
Bir yıllık emeğin boşa gittiğini söyleyen çiftçi Baki Karataş, ‘’ilçe tarım müdürlüğü yetkililerinin Ortakaraören'e gelerek hasar tesbiti yapmasını istedi.’’

Haber; Osman Kızıltaş

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.