whatsapp

Öğrencilere hukuk ve adalet semineri

EĞİTİM 21.02.2018 - 13:17, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Öğrencilere hukuk ve adalet semineri

Necmettin Erbakan Üniversitesi öğretim üyesi Emekli Yargıtay Hakimi Engin Şafak Seydişehir’de lise 11 ve 12. sınıf öğrencilerine Hukuk, adalet, insan hakları semineri verdi.
500 kişinin katıldığı Belediye düğün salonundaki seminere konuşmacı olarak katılan Emekli Yargıtay Hakimi Engin Şafak, 200- 300 yıldır her yöne savrulan toplumun milli köklerine inme zamanının geldiğini söyledi. Türkiye’de İdamın yeniden Türk hukuk sistemine girmesi gerektiğini savunan Engin Şafak, ‘’Her geçen gün toplumumuzda her çeşit suç artmaktadır. Sorunlarımız toplumsal anlamda bir çözüme kavuşturulmalıdır. Suçların önlenmesi konusunda mahkemelerin ve hakimlerin çoğalması yerine toplumumuzda ruh sağlığı milli ve manevi konularında genel anlamda bir eğitim verilmelidir. Yoksa her geçen yıl artan olumsuzluklar gönül dünyamız ısıkıntıya düşürüyor. Suçların önlenmesi  ve caydırıcılık konularında  2004 yılına kadar Anayasa’da yer alan Türk Ceza Kanununda nitelikli adam öldürme suçları işlendiğinde, idam cezası koşulları oluştuğunda ağır ceza mahkemelerince verilen kararlar, infaz noktasında TBMM’ye gidiyor, orada da infaz onaylandığında kişi idam ediliyordu. Anayasa’da yer alan bu hüküm 2004 yılında kaldırıldı. Dolayısıyla şu anda Türk Ceza kanununda, nitelikli adam öldürmelerle ilgili eylemlerin müeyyideleri ağırlaştırılmış müebbet hapis olarak karşımıza çıkmaktadır. Ben de ferdi anlamda idam cezasının yeniden ülkemizin ceza hukuku mevzuatına girmesinden yanayım.’’dedi. Kapitalizm ve siyonizm kurbanı olan bir çok gencin bulunduğunu belirten Şafak, ‘’Ülkemizde Pensilvanya hesabı milli manevi değerlerden uzak bizi köklerimizden ayırıp Türkiye’ye yabancılaştıran tuzaklar yaşanmaktadır.  Bizler milli köklerimize inmek zorundayız. Bu konuda kamusal alanda görev yapan başta Millî Eğitim camiamız olmak üzere, bütün sivil toplum kuruluşlarımız, önce kendi aile bireylerimize sonra çevrelerimize, yakınlarımıza bu mana dünyasını, güzeli, doğruyu, iyiliği paylaşmak ve bunu gönül dünyamızla en yakınlarımızdan başlayarak bütün çevremize ulaştırmak zorundayız. İyi kalpli olmak zorundayız. Kumpaslardan,manevi hastalıklardan korunmak için doğuştan aldığımız iyi zaaflarımızı korumak için gençlerimiz donanımlı olmak zorundadır. Aklımızı korumak hakkın ve hilalin yanında bulunmak mecburiyetindeyiz.’’diye konuştu. Seminere İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir kibar Katıldı.
Necmettin Erbakan Üniversitesi öğretim üyesi Emekli Yargıtay Hakimi Engin Şafak Seydişehir’de lise 11 ve 12. sınıf öğrencilerine Hukuk, adalet, insan hakları semineri verdi.

500 kişinin katıldığı Belediye düğün salonundaki seminere konuşmacı olarak katılan Emekli Yargıtay Hakimi Engin Şafak, 200- 300 yıldır her yöne savrulan toplumun milli köklerine inme zamanının geldiğini söyledi.

Türkiye’de İdamın yeniden Türk hukuk sistemine girmesi gerektiğini savunan Engin Şafak, ‘’Her geçen gün toplumumuzda her çeşit suç artmaktadır. Sorunlarımız toplumsal anlamda bir çözüme kavuşturulmalıdır. Suçların önlenmesi konusunda mahkemelerin ve hakimlerin çoğalması yerine toplumumuzda ruh sağlığı milli ve manevi konularında genel anlamda bir eğitim verilmelidir. Yoksa her geçen yıl artan olumsuzluklar gönül dünyamız ısıkıntıya düşürüyor. Suçların önlenmesi  ve caydırıcılık konularında  2004 yılına kadar Anayasa’da yer alan Türk Ceza Kanununda nitelikli adam öldürme suçları işlendiğinde, idam cezası koşulları oluştuğunda ağır ceza mahkemelerince verilen kararlar, infaz noktasında TBMM’ye gidiyor, orada da infaz onaylandığında kişi idam ediliyordu. Anayasa’da yer alan bu hüküm 2004 yılında kaldırıldı. Dolayısıyla şu anda Türk Ceza kanununda, nitelikli adam öldürmelerle ilgili eylemlerin müeyyideleri ağırlaştırılmış müebbet hapis olarak karşımıza çıkmaktadır. Ben de ferdi anlamda idam cezasının yeniden ülkemizin ceza hukuku mevzuatına girmesinden yanayım.’’dedi.

Kapitalizm ve siyonizm kurbanı olan bir çok gencin bulunduğunu belirten Şafak, ‘’Ülkemizde Pensilvanya hesabı milli manevi değerlerden uzak bizi köklerimizden ayırıp Türkiye’ye yabancılaştıran tuzaklar yaşanmaktadır.  Bizler milli köklerimize inmek zorundayız. Bu konuda kamusal alanda görev yapan başta Millî Eğitim camiamız olmak üzere, bütün sivil toplum kuruluşlarımız, önce kendi aile bireylerimize sonra çevrelerimize, yakınlarımıza bu mana dünyasını, güzeli, doğruyu, iyiliği paylaşmak ve bunu gönül dünyamızla en yakınlarımızdan başlayarak bütün çevremize ulaştırmak zorundayız. İyi kalpli olmak zorundayız. Kumpaslardan,manevi hastalıklardan korunmak için doğuştan aldığımız iyi zaaflarımızı korumak için gençlerimiz donanımlı olmak zorundadır. Aklımızı korumak hakkın ve hilalin yanında bulunmak mecburiyetindeyiz.’’diye konuştu.

Seminere İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir kibar Katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.