whatsapp

Öğrenciler meşe tohumu ekti

EĞİTİM 25.10.2019 - 01:40, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Öğrenciler meşe tohumu ekti

Seydişehir Bostandere Mahallesi ilk ve ortaokul öğrencileri, TEMA Vakfı işbirliğiyle düzenlenen etkinlikte, meşe tohumu ekti. Okul Müdürü Mehmet Boztepe, erozyonla mücadele kapsamında ekilen meşe tohumu etkinliğiyle öğrencilere doğa ve ağaç sevgisi aşılanmasının amaçlandığını söyledi. Meşe tohumlarının ormandan toplandığını ifade eden Bostandere okul Müdürü Mehmet Boztepe, ‘’Öğrenciler topladıkları meşe tohumlarını saksılara alarak tüplemeyle yetiştirmek üzere okula getirdi bir kısmını da evlerine götürdüler. Saksılarda yeşerecek tohumlar fidana dönüşerek kırsal alanlara ekilecek. Bu sayede meşe ağacının erozyonla mücadeledeki önemini öğrenecekler’’ dedi. Tabiat ve tabiatın korunması ile ilgili öğrencilerin bilinçlenmeleri sağlanacağını ifade eden Seydişehir TEMA temsilcisi Hüseyin Emir Atahan, ‘’Projeyle çocukların tabiat ve tabiatın korunması ile ilgili bilinçlenmelerini amaçlanırken, bu konuda sorumluluk duygusu geliştirilecek. 500 civarında meşe tohumu kaplara tüpleme yapıldı. Fidana dönüşünce toprakla buluşturacağız’’

Seydişehir Bostandere Mahallesi ilk ve ortaokul öğrencileri, TEMA Vakfı işbirliğiyle düzenlenen etkinlikte, meşe tohumu ekti.

Okul Müdürü Mehmet Boztepe, erozyonla mücadele kapsamında ekilen meşe tohumu etkinliğiyle öğrencilere doğa ve ağaç sevgisi aşılanmasının amaçlandığını söyledi.

Meşe tohumlarının ormandan toplandığını ifade eden Bostandere okul Müdürü Mehmet Boztepe, ‘’Öğrenciler topladıkları meşe tohumlarını saksılara alarak tüplemeyle yetiştirmek üzere okula getirdi bir kısmını da evlerine götürdüler. Saksılarda yeşerecek tohumlar fidana dönüşerek kırsal alanlara ekilecek. Bu sayede meşe ağacının erozyonla mücadeledeki önemini öğrenecekler’’ dedi.

Tabiat ve tabiatın korunması ile ilgili öğrencilerin bilinçlenmeleri sağlanacağını ifade eden Seydişehir TEMA temsilcisi Hüseyin Emir Atahan, ‘’Projeyle çocukların tabiat ve tabiatın korunması ile ilgili bilinçlenmelerini amaçlanırken, bu konuda sorumluluk duygusu geliştirilecek. 500 civarında meşe tohumu kaplara tüpleme yapıldı. Fidana dönüşünce toprakla buluşturacağız’’

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.