whatsapp

Muhammed Mursi defnedildi

SİYASET 18.06.2019 - 12:03, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Muhammed Mursi defnedildi

Mısır Devlet Televizyonu, 2013'teki askeri darbeyle devrilen eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin mahkeme salonunda geçirdiği baygınlığın ardından hayatını kaybettiğini duyurdu. Mursi'nin cenazesinin aile mezarlığına defnedilmesi yönündeki talep Mısır makamlarınca reddedildi. Muhammed Mursi, yoğun güvenlik önlemleri altında ailesi ve avukatlarının eşliğinde Kahire'nin doğusunda yerel saatle 05.00'te defnedildi. Ülkeyi 30 yıl boyunca yöneten Hüsnü Mübarek’in halk ayaklanması sonrası devrilmesinin ardından düzenlenen ilk seçimlerle 2012’de cumhurbaşkanlığına getirilen Mursi çok sayıda davada yargılanmış ve “terör suçlarından” ömür boyu hapse mahkum edilmişti. Mursi hakkında verilen idam kararı ise bozulmuştu. 2012’de göreve geldikten sonra halkın Mübarek’e karşı ayaklanmasına neden olan baskıcı rejimi bu kez Müslüman Kardeşler adına sürdürmekle suçlanan ve kısa sürede kendisi de kitlesel eylemlerle karşılaşan Mursi, ordunun halk hareketini bertaraf eden darbesiyle koltuktan indirilmiş ve tutuklanmıştı. Mısır'da alarm durumu ilan edildi Mısır İçişleri Bakanlığı, Muhammed Mursi'nin ölümünün ardından ülkede alarm durumu ilan etti. İçişleri Bakanlığı, planlamalarını kapsamlı bir şekilde gözden geçirmeye, ülke genelinde sabit ve mobil binlerce güvenlik devriyesi konuşlandırmaya başladı. Subay ve emniyet görevlilerinin izinlerini de iptal eden bakanlık, kamu ve özel kuruluşlar ile kiliseler ve otellere yönelik güvenlik önlemlerini artırdı. Bakanlık ayrıca, yollarda sıkı emniyet tedbirlerinin alınması, meydanlardaki güvenlik görevlilerinin artırılması ve "terörist" unsurlara karşı önleyici operasyonların gerçekleştirilmesini kapsayan "C" planını devreye soktu. Muhammed Mursi'nin ölüm haberinin ardından en büyük oğlu Ahmed, Facebook üzerinden yaptığı açıklamada, "Babam! Allah'ın huzurunda buluşacağız" ifadelerini kullandı. Mursi'nin cenazesinin aile mezarlığına defnedilmesi yönündeki talep ise Mısır makamlarınca reddedildi. Avukatı Abdulmunim Abdulmaksud, Mursi'nin naaşının nereye götürüldüğüne dair bilgilerinin olmadığını belirtti. Abdulmaksud, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Mursi, mahkeme salonundan sedye ile taşındı, naaşının nereye götürüldüğünü bilmiyoruz." dedi. Mursi'nin avukatı, ölüm sonrası prosedürleri takip ettiklerini dile getirdi. Mısır yönetimine yakın El-Yevm es-Sabi gazetesi ise Mursi'nin naaşının gerekli işlemler için hastaneye sevk edildiğini aktardı. Avukatı, Muhammed Mursi'nin ölmeden önce "Ülkemin güvenliği ve selameti için benimle mezara gidecek sırlarım var" dediğini söyledi. Defnedildi Muhammed Mursi, yoğun güvenlik önlemleri altında ailesi ve avukatlarının eşliğinde Kahire'nin doğusunda yerel saatle 05.00'te defnedildi Diyanet: Mursi için gıyabi cenaze namazı kılınacak Diyanet İşleri Başkanlığı, Mursi'nin ölümü nedeniyle yarın (18 Haziran) yurt genelindeki merkezi camilerde gıyabi cenaze namazı kılınacağını duyurdu.

Mısır Devlet Televizyonu, 2013'teki askeri darbeyle devrilen eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin mahkeme salonunda geçirdiği baygınlığın ardından hayatını kaybettiğini duyurdu. Mursi'nin cenazesinin aile mezarlığına defnedilmesi yönündeki talep Mısır makamlarınca reddedildi. Muhammed Mursi, yoğun güvenlik önlemleri altında ailesi ve avukatlarının eşliğinde Kahire'nin doğusunda yerel saatle 05.00'te defnedildi.

Ülkeyi 30 yıl boyunca yöneten Hüsnü Mübarek’in halk ayaklanması sonrası devrilmesinin ardından düzenlenen ilk seçimlerle 2012’de cumhurbaşkanlığına getirilen Mursi çok sayıda davada yargılanmış ve “terör suçlarından” ömür boyu hapse mahkum edilmişti. Mursi hakkında verilen idam kararı ise bozulmuştu.

2012’de göreve geldikten sonra halkın Mübarek’e karşı ayaklanmasına neden olan baskıcı rejimi bu kez Müslüman Kardeşler adına sürdürmekle suçlanan ve kısa sürede kendisi de kitlesel eylemlerle karşılaşan Mursi, ordunun halk hareketini bertaraf eden darbesiyle koltuktan indirilmiş ve tutuklanmıştı.

Mısır'da alarm durumu ilan edildi

Mısır İçişleri Bakanlığı, Muhammed Mursi'nin ölümünün ardından ülkede alarm durumu ilan etti.

İçişleri Bakanlığı, planlamalarını kapsamlı bir şekilde gözden geçirmeye, ülke genelinde sabit ve mobil binlerce güvenlik devriyesi konuşlandırmaya başladı. Subay ve emniyet görevlilerinin izinlerini de iptal eden bakanlık, kamu ve özel kuruluşlar ile kiliseler ve otellere yönelik güvenlik önlemlerini artırdı.

Bakanlık ayrıca, yollarda sıkı emniyet tedbirlerinin alınması, meydanlardaki güvenlik görevlilerinin artırılması ve "terörist" unsurlara karşı önleyici operasyonların gerçekleştirilmesini kapsayan "C" planını devreye soktu.

Muhammed Mursi'nin ölüm haberinin ardından en büyük oğlu Ahmed, Facebook üzerinden yaptığı açıklamada, "Babam! Allah'ın huzurunda buluşacağız" ifadelerini kullandı.

Mursi'nin cenazesinin aile mezarlığına defnedilmesi yönündeki talep ise Mısır makamlarınca reddedildi.

Avukatı Abdulmunim Abdulmaksud, Mursi'nin naaşının nereye götürüldüğüne dair bilgilerinin olmadığını belirtti. Abdulmaksud, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Mursi, mahkeme salonundan sedye ile taşındı, naaşının nereye götürüldüğünü bilmiyoruz." dedi.

Mursi'nin avukatı, ölüm sonrası prosedürleri takip ettiklerini dile getirdi.

Mısır yönetimine yakın El-Yevm es-Sabi gazetesi ise Mursi'nin naaşının gerekli işlemler için hastaneye sevk edildiğini aktardı.

Avukatı, Muhammed Mursi'nin ölmeden önce "Ülkemin güvenliği ve selameti için benimle mezara gidecek sırlarım var" dediğini söyledi.

Defnedildi

Muhammed Mursi, yoğun güvenlik önlemleri altında ailesi ve avukatlarının eşliğinde Kahire'nin doğusunda yerel saatle 05.00'te defnedildi

Diyanet: Mursi için gıyabi cenaze namazı kılınacak

Diyanet İşleri Başkanlığı, Mursi'nin ölümü nedeniyle yarın (18 Haziran) yurt genelindeki merkezi camilerde gıyabi cenaze namazı kılınacağını duyurdu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.