whatsapp

Merhum Emin Ünver, 74 yıl bisikletini hiç bırakmadı

YAŞAM 16.08.2020 - 02:26, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Merhum Emin Ünver, 74 yıl bisikletini hiç bırakmadı

''Hayatımı sağlığımı bisiklete borçluyum. Bisiklete bindikçe dinç kalıyorum.''
Kisecik mahallesinde yaşayan ve çevresinde 'Yedi bela Emin' lakabıyla tanınan 90 yaşındaki bisiklet ustası Emin Ünver, geçen günlerde yaşamını yitirdi. Sevdalısı olduğu bisikletten 74 yıl hiç inmedi. Kasım 2017 yılında yaptığım röportajda Emin Ünver şöyle demişti, ‘’Bisiklet benim elim ayağım. Hanımı ekmek almaya göndermem bisiklete biner alıp gelirim. Camiye gelenler beni görünce 'aman dikkat edin yedi bela Emin geliyor' derlerdi.’’ Hayatı boyunca bisiklete bindi; Sağlıklı kalmasını bisiklete borçlu olduğunu belirten Ünver, Seydişehir han boğazındaki dükkânına Kisecik’ten Seydişehir’e 40 yıl her gün bisikletle yaklaşık 15 kilometre yol kat ederek gelip gittiğini anlatmıştı. Lakabın nerden kaldığını anlatan Ünver, ‘’Köyün bazı belalı adamları vardı, insanlar evinin önüne çıkmaya, camiye gitmeye korkardı. O adamlara bir gün dersini verip susturdum. O zamandan beri de adım 'Yedi bela Emin' olarak kaldı." Çocukluğundan beri pedal çevirdiğini ilk bisikletini biriktirdiği harçlıklarıyla 10 yaşındayken aldığını belirten Ünver,  ‘’Emekli olduktan sonra eve kapanmak yerine sık sık bisiklete binmeye devam ediyorum. Yoksa pilimiz şimdiye kadar biterdi. Arada cenazeler oluyor, oraya da bisikletle gidiyorum. Yaşlandıktan sonra büyük bisikleti bıraktım, artık biraz daha küçük bisiklete biniyorum. Bisiklet tamir ettiğim günleri çok özlüyorum. Sağlıklı yaşam için gençlere bisiklet kullanmalarını tavsiye ediyorum. Dünyaya bir daha gelsem yine bisiklet tamircisi olurdum çünkü bisiklete binmeyi de tamir etmeyi de seviyorum.’’ Çocuğunun olmadığını dile getiren Ünver, " Eşimle tek başıma yaşıyorum. Kisecik’ten Seydişehir'e gidip gelirken hiç toplu ulaşım aracı kullanmadım. Hep bisikletimle gidip geldim. Hala da arabaya binmiyorum. Gücüm olduğu müddetçe bisikletten vaz geçmem ’’ demişti. Nur içinde yat mekânın cennet olsun yedi bela Emin Ünver amca. Geride bıraktığın yaşamın yanı sıra bir de bu röportaj kaldı.
''Hayatımı sağlığımı bisiklete borçluyum. Bisiklete bindikçe dinç kalıyorum.''

Kisecik mahallesinde yaşayan ve çevresinde 'Yedi bela Emin' lakabıyla tanınan 90 yaşındaki bisiklet ustası Emin Ünver, geçen günlerde yaşamını yitirdi.

Sevdalısı olduğu bisikletten 74 yıl hiç inmedi.

Kasım 2017 yılında yaptığım röportajda Emin Ünver şöyle demişti, ‘’Bisiklet benim elim ayağım. Hanımı ekmek almaya göndermem bisiklete biner alıp gelirim. Camiye gelenler beni görünce 'aman dikkat edin yedi bela Emin geliyor' derlerdi.’’

Hayatı boyunca bisiklete bindi;

Sağlıklı kalmasını bisiklete borçlu olduğunu belirten Ünver, Seydişehir han boğazındaki dükkânına Kisecik’ten Seydişehir’e 40 yıl her gün bisikletle yaklaşık 15 kilometre yol kat ederek gelip gittiğini anlatmıştı.
Lakabın nerden kaldığını anlatan Ünver, ‘’Köyün bazı belalı adamları vardı, insanlar evinin önüne çıkmaya, camiye gitmeye korkardı. O adamlara bir gün dersini verip susturdum. O zamandan beri de adım 'Yedi bela Emin' olarak kaldı."
Çocukluğundan beri pedal çevirdiğini ilk bisikletini biriktirdiği harçlıklarıyla 10 yaşındayken aldığını belirten Ünver,

 ‘’Emekli olduktan sonra eve kapanmak yerine sık sık bisiklete binmeye devam ediyorum. Yoksa pilimiz şimdiye kadar biterdi. Arada cenazeler oluyor, oraya da bisikletle gidiyorum. Yaşlandıktan sonra büyük bisikleti bıraktım, artık biraz daha küçük bisiklete biniyorum. Bisiklet tamir ettiğim günleri çok özlüyorum. Sağlıklı yaşam için gençlere bisiklet kullanmalarını tavsiye ediyorum. Dünyaya bir daha gelsem yine bisiklet tamircisi olurdum çünkü bisiklete binmeyi de tamir etmeyi de seviyorum.’’

Çocuğunun olmadığını dile getiren Ünver, " Eşimle tek başıma yaşıyorum. Kisecik’ten Seydişehir'e gidip gelirken hiç toplu ulaşım aracı kullanmadım. Hep bisikletimle gidip geldim. Hala da arabaya binmiyorum. Gücüm olduğu müddetçe bisikletten vaz geçmem ’’ demişti.

Nur içinde yat mekânın cennet olsun yedi bela Emin Ünver amca.

Geride bıraktığın yaşamın yanı sıra bir de bu röportaj kaldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.