whatsapp

Lavanta bal üretimi gelir kapısı olacak

EKONOMİ 15.05.2020 - 09:42, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Lavanta bal üretimi gelir kapısı olacak

Seydişehir-Beyşehir yolu üzeri gevenli mevkiine 5 yıl önce 5 bin dekar araziye dikilen lavanta tarlalarında organik bal üretilecek. 50 kovan arıyı araziye koyduğunu dile getiren Kadir Şen, tarlasındaki lavanta çiçeklerinden yararlanarak yeni sezonda kilosu 150 liraya satılan organik lavanta balı üreteceğini söyledi. 1200 rakımlı gevenli mevkiinde doğanın çok canlı olduğunu belirten üretici Şen, ‘’ Konya bölgesinde ilk kez lavanta balı ve lavanta çiçeklerinde yağ çıkarma tesisini kuracağız. Lavanta Kasım ayına kadar devamlı çiçek açıyor. Arı bu çiçeklerden sürekli polen topluyor. Çiçeklerden bal alıyor. Lavanta balı çok kaliteli bir bal. Kilosu 150 liradan satılıyor. Diğer şehirlerde yapan arkadaşlarımıza da soruyoruz. Lavanta balı stresi azaltıyor, uykusuzluğu gideriyor, idrar sıkıntısı yaşayan arkadaşların dertlerine deva oluyor. Konya bölgesinde ilk defa lavanta balını biz yapıyoruz. İnşallah önümüzdeki dönem baharda ve yazın bu lavantadan fayda göreceğiz. Bu mevkii zirai ilaçlardan uzak olduğu için arı etkilenmiyor. İyi bir verim alacağımızı hedefliyoruz. Lavanta önemli bir ekonomik getirisi olan ürün. Lavanta yağı gıda, kozmetik, ilaç ve tekstil sanayilerinde kullanılıyor. Lavantanın yağı dışında suyu, posası ve kurusu da tüm bu sektörlerde kullanılıyor. Suyunun litre fiyatı ise yaklaşık 5, lavanta balının kilosu 150 liradan alıcı buluyor. Üreticilerimize tavsiye ediyorum’’ dedi.

Seydişehir-Beyşehir yolu üzeri gevenli mevkiine 5 yıl önce 5 bin dekar araziye dikilen lavanta tarlalarında organik bal üretilecek.

50 kovan arıyı araziye koyduğunu dile getiren Kadir Şen, tarlasındaki lavanta çiçeklerinden yararlanarak yeni sezonda kilosu 150 liraya satılan organik lavanta balı üreteceğini söyledi.

1200 rakımlı gevenli mevkiinde doğanın çok canlı olduğunu belirten üretici Şen, ‘’ Konya bölgesinde ilk kez lavanta balı ve lavanta çiçeklerinde yağ çıkarma tesisini kuracağız. Lavanta Kasım ayına kadar devamlı çiçek açıyor. Arı bu çiçeklerden sürekli polen topluyor. Çiçeklerden bal alıyor. Lavanta balı çok kaliteli bir bal. Kilosu 150 liradan satılıyor. Diğer şehirlerde yapan arkadaşlarımıza da soruyoruz. Lavanta balı stresi azaltıyor, uykusuzluğu gideriyor, idrar sıkıntısı yaşayan arkadaşların dertlerine deva oluyor. Konya bölgesinde ilk defa lavanta balını biz yapıyoruz. İnşallah önümüzdeki dönem baharda ve yazın bu lavantadan fayda göreceğiz. Bu mevkii zirai ilaçlardan uzak olduğu için arı etkilenmiyor. İyi bir verim alacağımızı hedefliyoruz.

Lavanta önemli bir ekonomik getirisi olan ürün. Lavanta yağı gıda, kozmetik, ilaç ve tekstil sanayilerinde kullanılıyor. Lavantanın yağı dışında suyu, posası ve kurusu da tüm bu sektörlerde kullanılıyor. Suyunun litre fiyatı ise yaklaşık 5, lavanta balının kilosu 150 liradan alıcı buluyor. Üreticilerimize tavsiye ediyorum’’ dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.