whatsapp

Kara apartmanından atık yağ Kumbarası

SAĞLIK 17.11.2018 - 00:31, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Kara apartmanından atık yağ Kumbarası

Seydişehir’de kara apartmanı sakinleri bir örnek teşkil ederek geri dönüşüme destek veriyor. Kara apartmanı sakinleri binalarının ön kısmına atık yağ toplama kumbarası yerleştirerek yemeklerde kullandıkları bitkisel atık yağları burada toplayarak hem çevre temizliğine hem de atıklar geri dönüştürülerek ekonomiye katkı da bulunuyorlar. Hacı seyit ali mahallesi 153085 sokaktaki kara apartmanı sakinlerinden Zafer Bal, geri dönüşümün son derece önemli olduğuna vurgu yaparak Konya büyükşehir belediyesi tarafından toplanan yağların periyodik olarak düzenli şekilde alındığını söyledi. İlçede tüm mahallelerdeki apartmanlarında atık yağları kanalizasyona dökmeden toplamalarını tavsiye eden Zafer Bal, ‘’Apartman yönetimi olarak Atık yağların kanalizasyona gitmesini önlemek amacıyla başlattığımız çalışmalar kapsamında Büyükşehir belediyesi yetkilileri bitkisel atık yağ toplama kumbarası yerleştirdi. Bu sayede yeraltı su kaynaklarına sızan bu yağlar doğal yaşamı etkilemiyor. Kanalizasyon ve kolektörlerde daralma ve tıkanmalara yol açmıyor. Lavabodan dökülen bir litre bitkisel atık yağ, bir milyon litre suyu kirletebiliyor. Onun için herkesin evlerindeki kullandıkları atık yağların da etkin bir biçimde toplanabilmesini sağlamalıdırlar. Vatandaşlarımızın bu konuya duyarlı davranacaklarına inanıyorum. Hizmetlerinden dolayı Konya Büyükşehir Belediyesine teşekkür ediyorum” dedi.

Seydişehir’de kara apartmanı sakinleri bir örnek teşkil ederek geri dönüşüme destek veriyor.

Kara apartmanı sakinleri binalarının ön kısmına atık yağ toplama kumbarası yerleştirerek yemeklerde kullandıkları bitkisel atık yağları burada toplayarak hem çevre temizliğine hem de atıklar geri dönüştürülerek ekonomiye katkı da bulunuyorlar.

Hacı seyit ali mahallesi 153085 sokaktaki kara apartmanı sakinlerinden Zafer Bal, geri dönüşümün son derece önemli olduğuna vurgu yaparak Konya büyükşehir belediyesi tarafından toplanan yağların periyodik olarak düzenli şekilde alındığını söyledi.

İlçede tüm mahallelerdeki apartmanlarında atık yağları kanalizasyona dökmeden toplamalarını tavsiye eden Zafer Bal, ‘’Apartman yönetimi olarak

Atık yağların kanalizasyona gitmesini önlemek amacıyla başlattığımız çalışmalar kapsamında Büyükşehir belediyesi yetkilileri bitkisel atık yağ toplama kumbarası yerleştirdi. Bu sayede yeraltı su kaynaklarına sızan bu yağlar doğal yaşamı etkilemiyor. Kanalizasyon ve kolektörlerde daralma ve tıkanmalara yol açmıyor.
Lavabodan dökülen bir litre bitkisel atık yağ, bir milyon litre suyu kirletebiliyor. Onun için herkesin evlerindeki kullandıkları atık yağların da etkin bir biçimde toplanabilmesini sağlamalıdırlar. Vatandaşlarımızın bu konuya duyarlı davranacaklarına inanıyorum. Hizmetlerinden dolayı Konya Büyükşehir Belediyesine teşekkür ediyorum” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.