whatsapp

Kajunun bilinmeyen faydaları

SAĞLIK 13.02.2020 - 01:47, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Kajunun bilinmeyen faydaları

Kaju fıstığı, o güzel damak şenlendiren tadı ile neredeyse herkes tarafından bilinir. Çoğumuz kajuyu basit bir aperatif olarak diyetimize dahil etmeyi sevmemize rağmen bu fıstığı her gün yediğimizde vücudumuzda olacaklardan pek haberimiz yoktur. Peki, her gün 4 tane kaju yersek ne olur? İşte bilimsel makalelerden alıntılanmış kajunun sağlığımıza bilmediğimiz etkileri. Cildimiz parlamaya başlayacaktır Kaju fıstığı, cildiniz için yararlı olan mükemmel bir bakır ve antioksidan kaynağıdır. Antioksidanların yaşlanma belirtilerini azalttığı bilinmektedir ve bakır, diğer enzimlerle birlikte cildinizin esnekliğini arttırmaktan sorumlu olan kollajeni üretir. Bağışıklığınızı arttırır  Hamur da büyük bir çinko kaynağıdır. Ve bu kimyasal element, bağışıklık sistemi hücrelerinin gelişimi, antioksidan enzimlerin üretimi ve genel olarak bağışıklık sisteminizin etkinliği için önemlidir.

Kaju fıstığı, o güzel damak şenlendiren tadı ile neredeyse herkes tarafından bilinir. Çoğumuz kajuyu basit bir aperatif olarak diyetimize dahil etmeyi sevmemize rağmen bu fıstığı her gün yediğimizde vücudumuzda olacaklardan pek haberimiz yoktur. Peki, her gün 4 tane kaju yersek ne olur? İşte bilimsel makalelerden alıntılanmış kajunun sağlığımıza bilmediğimiz etkileri.

Cildimiz parlamaya başlayacaktır

Kaju fıstığı, cildiniz için yararlı olan mükemmel bir bakır ve antioksidan kaynağıdır. Antioksidanların yaşlanma belirtilerini azalttığı bilinmektedir ve bakır, diğer enzimlerle birlikte cildinizin esnekliğini arttırmaktan sorumlu olan kollajeni üretir.

Bağışıklığınızı arttırır 

Hamur da büyük bir çinko kaynağıdır. Ve bu kimyasal element, bağışıklık sistemi hücrelerinin gelişimi, antioksidan enzimlerin üretimi ve genel olarak bağışıklık sisteminizin etkinliği için önemlidir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.