whatsapp

Jeo Termal Suları Açıklaması

BELEDİYE 07.08.2017 - 13:04, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Jeo Termal Suları Açıklaması

Seydişehir Belediyesine danışmanlık yapan İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi, Tıbbi Ekoloji ve Hidro Klimatoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Müfit Zeki Karagülle, termal şifalı suların sağlık alanında kullanılması gerektiğini açıkladı.
Adile Baysal Kültür evinde Belediye Başkanı Mehmet Tutal ile birlikte yapılan basın toplantısında konuşan Prof Karagülle, Seydişehir’in şifalı suları için kaplıca hastanesi kurulmasını söyledi. Dünyada kaplıca termal kür tesislerinin yaygın olduğunu belirten Prof Dr Karagülle, " Yaptığım araştırmalarda Seydişehir jeo termal suları bikarbonat, kalsiyum, sodyum, magnezyumdan oluşuyor.  Romatizma, kalp ve kan dolaşımı, solunum yolu, kadın hastalıkları ile mide hastalıklarına iyi geliyor. Türkiye’de çok sayıda kaplıca otelleri var. Maalesef ne bir doktor, nede bir hemşire var. İnsanların tedavi ediciliğinden yoksun. Seydişehir’e yapılacak olan yatırım kaplıca hastanesi olmalı. Eğer başarılabilinirse burası Türkiye’nin turizm merkezi olur.’’diye konuştu.
Seydişehir Belediyesine danışmanlık yapan İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi, Tıbbi Ekoloji ve Hidro Klimatoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Müfit Zeki Karagülle, termal şifalı suların sağlık alanında kullanılması gerektiğini açıkladı.

Adile Baysal Kültür evinde Belediye Başkanı Mehmet Tutal ile birlikte yapılan basın toplantısında konuşan Prof Karagülle, Seydişehir’in şifalı suları için kaplıca hastanesi kurulmasını söyledi.

Dünyada kaplıca termal kür tesislerinin yaygın olduğunu belirten Prof Dr Karagülle, " Yaptığım araştırmalarda Seydişehir jeo termal suları bikarbonat, kalsiyum, sodyum, magnezyumdan oluşuyor.  Romatizma, kalp ve kan dolaşımı, solunum yolu, kadın hastalıkları ile mide hastalıklarına iyi geliyor. Türkiye’de çok sayıda kaplıca otelleri var. Maalesef ne bir doktor, nede bir hemşire var. İnsanların tedavi ediciliğinden yoksun. Seydişehir’e yapılacak olan yatırım kaplıca hastanesi olmalı. Eğer başarılabilinirse burası Türkiye’nin turizm merkezi olur.’’diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.