whatsapp

İncesu köyünün dillere düşen efsanesi

TURİZM 17.01.2019 - 02:14, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

İncesu köyünün dillere düşen efsanesi

İncesu köyünün efsanesiyle ünlü dümdüm taş mezar. Köyün en önemli özelliklerinden biri ise burada bulunan her kaya ve taşın bin yılları aşan bir hikâyesinin olması. Ziyaretçilerden yoğun ilgi gören efsanelere mahzar olmuş bu köyde büyük bir kütle kaya ya sahip taş mezar bulunuyor. Taş mezarın üzerinde altın bulunduğuna inanan köy halkı, anlattıklarıyla duyanları hayrete düşürüyor. Bu hikâye sizi çok şaşırtacak... Taş mezar ile ilgili detaylar… Seydişehir’e 8. Km uzaklıktaki İncesu Köyündeki Roma döneminden kalma Düm düm taş efsanesi asırlardır kulaktan kulağa yayılarak kuşaktan kuşağa anlatılıyor. Efsane şöyle; ‘’ 5 bin. Yıl önce İncesu Köyü’ne gelen bir seyyah, bugünkü Aşağı Camii’nin hemen yanındaki çeşmeden (Köyde Aşağı Çeşme olarak bilinir.) su içmek ister. Suyunu içtikten sonra, doğrulduğunda çeşme taşında yazan eski yazıyı görür ve okumaya çalışır. Yazıyı çözdüğünde şu cümleyle karşılaşır. “Çık Çeşmenin Taşına, Bak Karşına.” Yazıda denileni yapan Seyyah, köyün karşı yakasındaki bağlar mevkiinde bulunan Dümdüm taş mezarı görür ve oraya gider. Bu ilginç taşı inceleyen Seyyah, taşın üstündeki altınları bulur. Taş mezarın üstüne çıkanlar, bugün dahi o oyuğu rahatlıkla görebilirler. Nesilden nesile aktarılan o günün şartlarında yapılan kayaya oyulan 15 metre karelik mühendis harikası taş mezarın hikâyesi, köye gelen herkese anlatılır.

İncesu köyünün efsanesiyle ünlü dümdüm taş mezar.

Köyün en önemli özelliklerinden biri ise burada bulunan her kaya ve taşın bin yılları aşan bir hikâyesinin olması.

Ziyaretçilerden yoğun ilgi gören efsanelere mahzar olmuş bu köyde büyük bir kütle kaya ya sahip taş mezar bulunuyor.

Taş mezarın üzerinde altın bulunduğuna inanan köy halkı, anlattıklarıyla duyanları hayrete düşürüyor.

Bu hikâye sizi çok şaşırtacak... Taş mezar ile ilgili detaylar…

Seydişehir’e 8. Km uzaklıktaki İncesu Köyündeki Roma döneminden kalma Düm düm taş efsanesi asırlardır kulaktan kulağa yayılarak kuşaktan kuşağa anlatılıyor.

Efsane şöyle;

‘’ 5 bin. Yıl önce İncesu Köyü’ne gelen bir seyyah, bugünkü Aşağı Camii’nin hemen yanındaki çeşmeden (Köyde Aşağı Çeşme olarak bilinir.) su içmek ister. Suyunu içtikten sonra, doğrulduğunda çeşme taşında yazan eski yazıyı görür ve okumaya çalışır. Yazıyı çözdüğünde şu cümleyle karşılaşır.

“Çık Çeşmenin Taşına, Bak Karşına.”

Yazıda denileni yapan Seyyah, köyün karşı yakasındaki bağlar mevkiinde bulunan Dümdüm taş mezarı görür ve oraya gider. Bu ilginç taşı inceleyen Seyyah, taşın üstündeki altınları bulur.

Taş mezarın üstüne çıkanlar, bugün dahi o oyuğu rahatlıkla görebilirler. Nesilden nesile aktarılan o günün şartlarında yapılan kayaya oyulan 15 metre karelik mühendis harikası taş mezarın hikâyesi, köye gelen herkese anlatılır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.