whatsapp

Gitgide büyüyen trafik sorunu

ANALİZ 24.10.2019 - 11:45, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Gitgide büyüyen trafik sorunu

Son yıllarda iyice hız kazanan binek araçlarındaki artış, Seydişehir’in sorunları arasında trafik sorununu öne çıkartmaya başladı. Caddeler ve sokaklarda ihtiyacı karşılayamıyor artık. Bu  yüzden kent içi yolları, iki yanlı otopark olarak kullanılmasına rağmen, trafik sık sık tıkanıyor. Tabii en radikal çözüm, katlı otoparkların çoğalması. Seyyid Harun projesi içinde katlı otopark söylemleri var. Mutlaka olmalı. Ama projenin ne zaman hayata geçirileceğinin tam olarak belli olmaması, yakın zaman için bu olanağın gerçekleşmesi görünmüyor. En azından bu sorunun ivedi olarak giderilmesi gerekiyor. Tali yolların iki aracın yan yana geçebileceği kadar açık kalmasına itina edilmesi gerekiyor. Şöyle bir saptama yapabiliriz: İlçenin özellikle kent içi fiziki yapısı, bu kadar aracı kaldıramaz hale geldi. Kimseye araç alma diyemeyeceğimize göre, otopark sorununu ivedilikle çözülmesi gerekiyor. Caddelerin paralı olması da çözüm değil. Mutlaka mahallelerin münhal yerlerine otopark yapılması yönünde çalışmalar belediye meclisinde ele alınmalı.

Son yıllarda iyice hız kazanan binek araçlarındaki artış, Seydişehir’in sorunları arasında trafik sorununu öne çıkartmaya başladı.

Caddeler ve sokaklarda ihtiyacı karşılayamıyor artık.

Bu  yüzden kent içi yolları, iki yanlı otopark olarak kullanılmasına rağmen, trafik sık sık tıkanıyor.

Tabii en radikal çözüm, katlı otoparkların çoğalması. Seyyid Harun projesi içinde katlı otopark söylemleri var. Mutlaka olmalı.

Ama projenin ne zaman hayata geçirileceğinin tam olarak belli olmaması, yakın zaman için bu olanağın gerçekleşmesi görünmüyor.

En azından bu sorunun ivedi olarak giderilmesi gerekiyor. Tali yolların iki aracın yan yana geçebileceği kadar açık kalmasına itina edilmesi gerekiyor.

Şöyle bir saptama yapabiliriz:

İlçenin özellikle kent içi fiziki yapısı, bu kadar aracı kaldıramaz hale geldi. Kimseye araç alma diyemeyeceğimize göre, otopark sorununu ivedilikle çözülmesi gerekiyor.

Caddelerin paralı olması da çözüm değil. Mutlaka mahallelerin münhal yerlerine otopark yapılması yönünde çalışmalar belediye meclisinde ele alınmalı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.