whatsapp

Galericilere meslek belgesi kursu açılacak

SİVİL TOPLUM 27.07.2018 - 01:39, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Galericilere meslek belgesi kursu açılacak

Seydişehir’de ikinci el araba alım satımı yapan oto galericileri mesleki yeterlilik belgesi için eğitim alacaklar.  Motorlu kara taşıtı alım-satım işleri ile iştirak edecek kişilerin Esnaf ve sanatkârlar odasına kayıtların alınmaya başlandığını belirten Başkan İbrahim Aypar, en kısa sürede de kurs ve sınavların yapılacağını söyledi. 2019 yılına kadar kurs alma ve yeterlilik belgelerine kavuşacaklarını anlatan Aypar, ‘’ Devlet artık bizleri daha kolay denetleyecek ve herkes bu işi yapmayacak. Çıkan bu kanun 2.el alım satım işlerimizi de hem kolaylaştırıp hem de kayıt altına alacak. Alınacak bu belge ayrıca oto alım satım işini düşünenler içinde geçerli olacak. Mesleki yeterlilik belgesini Kurs ve sınavları için yaklaşık üç aydır yaptığımız çalışmayı sonlandırdık. Buna göre mesleki yeterlilik belgesi kurs ve sınavını odamız hizmet binasında gerçekleştireceğiz. Bizler yeni çıkan kanunu çok olumlu karşıladık. Yeni dönem belgenin esnaf ve sanatkârımıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum’ ’dedi.

Seydişehir’de ikinci el araba alım satımı yapan oto galericileri mesleki yeterlilik belgesi için eğitim alacaklar. 

Motorlu kara taşıtı alım-satım işleri ile iştirak edecek kişilerin Esnaf ve sanatkârlar odasına kayıtların alınmaya başlandığını belirten Başkan İbrahim Aypar, en kısa sürede de kurs ve sınavların yapılacağını söyledi.

2019 yılına kadar kurs alma ve yeterlilik belgelerine kavuşacaklarını anlatan Aypar, ‘’ Devlet artık bizleri daha kolay denetleyecek ve herkes bu işi yapmayacak. Çıkan bu kanun 2.el alım satım işlerimizi de hem kolaylaştırıp hem de kayıt altına alacak. Alınacak bu belge ayrıca oto alım satım işini düşünenler içinde geçerli olacak. Mesleki yeterlilik belgesini Kurs ve sınavları için yaklaşık üç aydır yaptığımız çalışmayı sonlandırdık. Buna göre mesleki yeterlilik belgesi kurs ve sınavını odamız hizmet binasında gerçekleştireceğiz. Bizler yeni çıkan kanunu çok olumlu karşıladık. Yeni dönem belgenin esnaf ve sanatkârımıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum’ ’dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.