whatsapp

Eyvah Türkçem tiyatro oyunu sergilendi

EĞİTİM 05.05.2018 - 13:03, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Eyvah Türkçem tiyatro oyunu sergilendi

Seydişehir Mahmut Esat Ortaokulu drama tiyatro gurubu öğrencileri tarafından "Eyvah Türkçem" adlı tiyatro oyunu sergilendi.
Belediye Düğün Salonunda Türkçe öğretmenleri Emine Acıyan ve Özlem Er’in yönettiği okulun drama gurubu öğrencilerinin oynadığı 2 perdelik oyun davetliler tarafından ilgiye izlendi. Türkçenin yozlaştırılmasına dikkat çekmek amacıyla tiyatro oyununun gösterimine sunulduğunu anlatan Okul Müdürü Necati Koçak, ‘’Yabancı dillerin etkisi altında kalan güzel Türkçemizin öz kullanım kelimeleriyle kullanılmasına dikkat çekiyoruz. Hayatın her alanında tabela reklamlarında ile yabancı cümleler kullanılıyor. Bu amaçla dilimizin değerini öne çıkarmaya çalışıyoruz. Bu oyunun hazırlanmasında öğretmen ve öğrencilerimizi kutluyorum’’dedi. Tiyatroya, Kaymakam Aydın Erdoğan, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Emniyet Müdürü Kasım Özdemir, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, okul idarecileri, öğretmenler ile davetliler katıldı.
Seydişehir Mahmut Esat Ortaokulu drama tiyatro gurubu öğrencileri tarafından "Eyvah Türkçem" adlı tiyatro oyunu sergilendi.

Belediye Düğün Salonunda Türkçe öğretmenleri Emine Acıyan ve Özlem Er’in yönettiği okulun drama gurubu öğrencilerinin oynadığı 2 perdelik oyun davetliler tarafından ilgiye izlendi.

Türkçenin yozlaştırılmasına dikkat çekmek amacıyla tiyatro oyununun gösterimine sunulduğunu anlatan Okul Müdürü Necati Koçak, ‘’Yabancı dillerin etkisi altında kalan güzel Türkçemizin öz kullanım kelimeleriyle kullanılmasına dikkat çekiyoruz. Hayatın her alanında tabela reklamlarında ile yabancı cümleler kullanılıyor. Bu amaçla dilimizin değerini öne çıkarmaya çalışıyoruz. Bu oyunun hazırlanmasında öğretmen ve öğrencilerimizi kutluyorum’’dedi.

Tiyatroya, Kaymakam Aydın Erdoğan, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Emniyet Müdürü Kasım Özdemir, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, okul idarecileri, öğretmenler ile davetliler katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.