whatsapp

Esnafların geleneksel aşure etkinliği

SİVİL TOPLUM 12.09.2019 - 15:42, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Esnafların geleneksel aşure etkinliği

Hürriyet Caddesi esnaflar geleneksel hale getirdikleri aşure ikramını 35 esnafın katkılarıyla bu sene 7’ncisini düzenlediler. Esnaflar adına açıklama yapan Göksel Maden, ‘’Esnaflar; Bugün Muharrem ayının 13’ncu günüdür. Hz. İbrahim’in (aleyhisselam) ateşten kurtulduğu, Hz Nuh’un (aleyhisselam) ve yanında bulunanların büyük tufandan kurtuldukları, İnsanlığın babası Hz. Âdem’in (aleyhisselam) ın tövbesinin kabul edildiği gündür. Muharrem ayı Sevgili Peygamberimiz tarafından defalarca övgülere mashar olmuştur. Ayrıca Muharrem ayı birlik ve beraberlik ayıdır. Birliğin bütünlüğün ve dayanışmanın daha çok artması diyalogların ve kardeşliğin olgunlaşması adına her yıl düzenlediğimiz aşure ikramımızı,  şehrimizin pazarı olması sebebiyle pazara gidip gelen ve köylerden gelen vatandaşlara daha çok ulaşabilmek için bugün yaptık.   Aşuremize katılan Seydişehir protokolüne, değerli halkımıza, basın mensuplarına ve esnaf arkadaşlara teşekkür ederiz’’

Hürriyet Caddesi esnaflar geleneksel hale getirdikleri aşure ikramını 35 esnafın katkılarıyla bu sene 7’ncisini düzenlediler.

Esnaflar adına açıklama yapan Göksel Maden, ‘’Esnaflar; Bugün Muharrem ayının 13’ncu günüdür. Hz. İbrahim’in (aleyhisselam) ateşten kurtulduğu, Hz Nuh’un (aleyhisselam) ve yanında bulunanların büyük tufandan kurtuldukları, İnsanlığın babası Hz. Âdem’in (aleyhisselam) ın tövbesinin kabul edildiği gündür. Muharrem ayı Sevgili Peygamberimiz tarafından defalarca övgülere mashar olmuştur. Ayrıca Muharrem ayı birlik ve beraberlik ayıdır. Birliğin bütünlüğün ve dayanışmanın daha çok artması diyalogların ve kardeşliğin olgunlaşması adına her yıl düzenlediğimiz aşure ikramımızı,  şehrimizin pazarı olması sebebiyle pazara gidip gelen ve köylerden gelen vatandaşlara daha çok ulaşabilmek için bugün yaptık.  

Aşuremize katılan Seydişehir protokolüne, değerli halkımıza, basın mensuplarına ve esnaf arkadaşlara teşekkür ederiz’’

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.