whatsapp

Engelleri yaptıkları sanatla aşıyorlar

KÜLTÜR - SANAT 08.11.2019 - 02:15, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Engelleri yaptıkları sanatla aşıyorlar

Seydişehir Halk Eğitim Merkezince, engelliler derneğinde açılan dekoratif tablolarla atık malzemeleri sanata dönüştürüyorlar. Önceki yıllarda geri dönüşüm malzemelerden çeşitli süsler, tablolar yaptıklarını belirten Usta öğretici Derya Doğan, 11 engelli çocuğa sosyal ve kültürel beceriler kazandırma amacıyla bu sanatsal çalışmaları yaptıklarını söyledi. Engelli çocukların üretime dönük birtakım ürünler ortaya koymalarıyla hem kendilerinin hem de bizlerin mutlu olduğunu kaydeden Doğan, "Atık malzemelerden ürettikleri ürünleri her aile kullanabiliyor. Bu kursumuza yeni başladık ilerleyen aylarda ortaya konan sanat eserlerini sergilerimizde halkımızın beğenisine sunacağız. Herkesin bize desteği var. Doğada gördüğümüz her türlü atığı dekoratif tablo yapmakta kullanıyoruz.’’ Dedi. 2 yıldır açılan kurslara katıldığını ifade eden engelli Muhammed Uzun, ‘’Sanatsal katkı sağlıyorum. Bu sayede hayata olumlu bakmayı öğrendim. Sanatsal faaliyetlerimle engellerimi de aşıyorum. Arkadaşlarımız bu kurslara katılarak hayata küsmesinler’’

Seydişehir Halk Eğitim Merkezince, engelliler derneğinde açılan dekoratif tablolarla atık malzemeleri sanata dönüştürüyorlar.

Önceki yıllarda geri dönüşüm malzemelerden çeşitli süsler, tablolar yaptıklarını belirten Usta öğretici Derya Doğan, 11 engelli çocuğa sosyal ve kültürel beceriler kazandırma amacıyla bu sanatsal çalışmaları yaptıklarını söyledi.

Engelli çocukların üretime dönük birtakım ürünler ortaya koymalarıyla hem kendilerinin hem de bizlerin mutlu olduğunu kaydeden Doğan, "Atık malzemelerden ürettikleri ürünleri her aile kullanabiliyor. Bu kursumuza yeni başladık ilerleyen aylarda ortaya konan sanat eserlerini sergilerimizde halkımızın beğenisine sunacağız. Herkesin bize desteği var. Doğada gördüğümüz her türlü atığı dekoratif tablo yapmakta kullanıyoruz.’’ Dedi.

2 yıldır açılan kurslara katıldığını ifade eden engelli Muhammed Uzun, ‘’Sanatsal katkı sağlıyorum. Bu sayede hayata olumlu bakmayı öğrendim. Sanatsal faaliyetlerimle engellerimi de aşıyorum. Arkadaşlarımız bu kurslara katılarak hayata küsmesinler’’

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.