whatsapp

Dünya çocuk hakları günü kutlandı

EĞİTİM 20.11.2019 - 17:35, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Dünya çocuk hakları günü kutlandı

Seydişehir özgüven sistem koleji 20 Kasım dünya çocuk hakları gününde etkinlik düzenledi. Hükümet konağı önünde etkinlikler kapsamında çocukların haklarına dikkat çekildi. Vatandaşlar bilgilendirildi. Okul müdürü Recep Yasin Öz, çocuk haklarının, kanunen veya ahlaki olarak dünyadaki tüm çocukların doğuştan sahip olduğu, eğitim, sağlık, barınma, fiziksel psikolojik veya cinsel sömürüye karşı korunma kullanılan evrensel kavram olduğunu belirtti. Öz, ‘’Çocuklarımız aydınlık yarınlarımızın teminatısınız. Çocuklara yönelik her türlü ihmal, istismar ve şiddetin karşısındayız. Özellikle ailelerin bu konularda dikkatli olmaları gerekiyor. Bu tür etkinlikler ile çocuklarımıza özgüven sağlamak, onları bilinçlendirmek istiyoruz. Çocukların daha iyi koşullarda büyümesi ve hak ihlallerine maruz kalmaması için toplumsal farkındalığı artırmak, çocukların sahip olduğu haklar kâğıt üzerinde kalmasın diyoruz.’’ dedi. Çocuk hakları ile ilgili bilgilendirici broşür dağıtıldı. Öğrenciler panolara çeşitli resim ve yazılarla çocuğun haklarına dikkat çektiler.

Seydişehir özgüven sistem koleji 20 Kasım dünya çocuk hakları gününde etkinlik düzenledi.

Hükümet konağı önünde etkinlikler kapsamında çocukların haklarına dikkat çekildi. Vatandaşlar bilgilendirildi.

Okul müdürü Recep Yasin Öz, çocuk haklarının, kanunen veya ahlaki olarak dünyadaki tüm çocukların doğuştan sahip olduğu, eğitim, sağlık, barınma, fiziksel psikolojik veya cinsel sömürüye karşı korunma kullanılan evrensel kavram olduğunu belirtti.

Öz, ‘’Çocuklarımız aydınlık yarınlarımızın teminatısınız. Çocuklara yönelik her türlü ihmal, istismar ve şiddetin karşısındayız. Özellikle ailelerin bu konularda dikkatli olmaları gerekiyor. Bu tür etkinlikler ile çocuklarımıza özgüven sağlamak, onları bilinçlendirmek istiyoruz. Çocukların daha iyi koşullarda büyümesi ve hak ihlallerine maruz kalmaması için toplumsal farkındalığı artırmak, çocukların sahip olduğu haklar kâğıt üzerinde kalmasın diyoruz.’’ dedi.

Çocuk hakları ile ilgili bilgilendirici broşür dağıtıldı. Öğrenciler panolara çeşitli resim ve yazılarla çocuğun haklarına dikkat çektiler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.