whatsapp

Doğanın çırpınışlarını tuvale yansıtıyor

KÜLTÜR - SANAT 28.06.2019 - 14:44, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Doğanın çırpınışlarını tuvale yansıtıyor

Ayvalık’ta yaşayan ressam Çınar Azizoğlu, dünyada yaşanan doğa katliamları ve endüstriyel yaşamın gündelik hayata etkilerine dikkat çekmek için çalışmalarını tuvale yansıtıyor. Çizdiği resimlerle doğanın yok oluşunu anlatmaya çalıştığını dile getiren Çınar Azizoğlu, “Dünyada çok büyük acılar var. Kapitalizm sürekli büyüyor. Resimlerime insanların çaresizliklerini, doğanın yıkımı, ağaçların katliamını taşıyorum. Bunları gözdeki flash etkisi il anlatmaya çalışıyorum. Bunlar yaşadığım yerin bana htirdikleri. Ayvalık’ta yaşıyorum; orda da çok büyük bir doğa katliamı var. İnsanlar siyasi içerikli resimlere çok ilgili değiller. Bir dönem para resimleri de yaptım. Para, insan ve doğa ilişkilerini sergiledim. Aynı zamanda canlı performanslar da yapıyorum. Sanatın insanlara çok dokunduğunu hissediyorum. Artık siyasilerin tüm söylemleri her yerde etkisini yitirmiş durumda. Ama sanatın etkisi insanlar üzerinde daha etkili. Ben de bu etkiyi kullanmak istiyorum” dedi.

Ayvalık’ta yaşayan ressam Çınar Azizoğlu, dünyada yaşanan doğa katliamları ve endüstriyel yaşamın gündelik hayata etkilerine dikkat çekmek için çalışmalarını tuvale yansıtıyor.

Çizdiği resimlerle doğanın yok oluşunu anlatmaya çalıştığını dile getiren Çınar Azizoğlu, “Dünyada çok büyük acılar var. Kapitalizm sürekli büyüyor. Resimlerime insanların çaresizliklerini, doğanın yıkımı, ağaçların katliamını taşıyorum. Bunları gözdeki flash etkisi il anlatmaya çalışıyorum. Bunlar yaşadığım yerin bana htirdikleri. Ayvalık’ta yaşıyorum; orda da çok büyük bir doğa katliamı var. İnsanlar siyasi içerikli resimlere çok ilgili değiller. Bir dönem para resimleri de yaptım. Para, insan ve doğa ilişkilerini sergiledim. Aynı zamanda canlı performanslar da yapıyorum. Sanatın insanlara çok dokunduğunu hissediyorum. Artık siyasilerin tüm söylemleri her yerde etkisini yitirmiş durumda. Ama sanatın etkisi insanlar üzerinde daha etkili. Ben de bu etkiyi kullanmak istiyorum” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.