whatsapp

Doğal organik eşek sütü üretiliyor

EKONOMİ 01.07.2019 - 01:41, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Doğal organik eşek sütü üretiliyor

Konya’nın Seydişehir ilçesinde doğuştan engelli Gülay Bilginer (44) tavsiye üzerine kurduğu eşek çiftliğinde doğal ve organik olarak ürettiği eşek sütü gelir kapısı oldu. Seydişehir’de yaşayan Gülay Bilginer, eşinin hastalığına çare bulmak için bir yıl önce Toros dağlarının eteğinde anabağlar mahallesinde başladığı eşek çiftliğinde siparişlere yetişemiyor. Eşinin hastalığını eşek sütüyle atlattığını kaydeden Gülay Bilginer, çevresine faydalı olmaya çalıştığını belirtti. Yaşadıkları sıkıntıların ardından, ekonomiye ve insanlara katkı sağladığı için mutluluğunu dile getiren Bilginer,’’ Eşek ırkının üretimi zor. Çünkü 1 yıl gibi bir gebelik süresi var.  Damızlık hale gelmesi için 4 yıl geçmesi gerekiyor. Yem, saman gibi girdileri pahalı. Şu anda eşek beslemek hayvancılıktan sayılmıyor. Bu kapsama alınıp desteklerden faydalanmak istiyoruz.’’diye konuştu. Bilginer, ‘’ Zevkli bir iş. Eşim Abdullah, kızım Aytensu, hep birlikte çalışıyoruz. Biz bu işe 1 eşekle başladık. Şuan 10 eşeğimiz var. Türkiye’nin her yerinden süte çok fazla talep oluyor. Hedefimiz eşek sayısını 50’ye çıkarmak. Türkiyenin her tarafından ınternet üzerinden spariş alıyoruz. Kargoyla gönderiyoruz talebe yetişmekte güçlük çekiyoruz. Litresini 100 liradan satıyorum.” dedi. Engeline rağmen çiftlikte çalışmakta zorluk çekmediğini vurgulayan Bilginer, tüm kadınların ülke ve aile ekonomileri için üretime katılmalarını tavsiye etti.

Konya’nın Seydişehir ilçesinde doğuştan engelli Gülay Bilginer (44) tavsiye üzerine kurduğu eşek çiftliğinde doğal ve organik olarak ürettiği eşek sütü gelir kapısı oldu.

Seydişehir’de yaşayan Gülay Bilginer, eşinin hastalığına çare bulmak için bir yıl önce Toros dağlarının eteğinde anabağlar mahallesinde başladığı eşek çiftliğinde siparişlere yetişemiyor.

Eşinin hastalığını eşek sütüyle atlattığını kaydeden Gülay Bilginer, çevresine faydalı olmaya çalıştığını belirtti.

Yaşadıkları sıkıntıların ardından, ekonomiye ve insanlara katkı sağladığı için mutluluğunu dile getiren Bilginer,’’ Eşek ırkının üretimi zor. Çünkü 1 yıl gibi bir gebelik süresi var.  Damızlık hale gelmesi için 4 yıl geçmesi gerekiyor. Yem, saman gibi girdileri pahalı. Şu anda eşek beslemek hayvancılıktan sayılmıyor. Bu kapsama alınıp desteklerden faydalanmak istiyoruz.’’diye konuştu.

Bilginer, ‘’ Zevkli bir iş. Eşim Abdullah, kızım Aytensu, hep birlikte çalışıyoruz. Biz bu işe 1 eşekle başladık. Şuan 10 eşeğimiz var. Türkiye’nin her yerinden süte çok fazla talep oluyor. Hedefimiz eşek sayısını 50’ye çıkarmak. Türkiyenin her tarafından ınternet üzerinden spariş alıyoruz. Kargoyla gönderiyoruz talebe yetişmekte güçlük çekiyoruz. Litresini 100 liradan satıyorum.” dedi.

Engeline rağmen çiftlikte çalışmakta zorluk çekmediğini vurgulayan Bilginer, tüm kadınların ülke ve aile ekonomileri için üretime katılmalarını tavsiye etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.