whatsapp

Doğal malzemeden yapılan sanat eserleri sergilendi

KÜLTÜR - SANAT 04.09.2019 - 22:21, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Doğal malzemeden yapılan sanat eserleri sergilendi

Seydişehir Halk Eğitim Merkezi bünyesinde sürdürülen 2 aylık yaz dönemi kurslarında engelli kursiyerler, doğal malzemelerden hazırladıkları sanat eserlerini hükümet konağı önünde görücüye çıktı. HEM hocası Derya Doğan, 9 engelli kursiyerin emeğinin olduğu çalışmaların doğal malzemelerden yapıldığını belirtti. Bitki, ağaç dalları, ahşap doğal malzemelerden oluşan yaklaşık 70 eserin sergide yer aldığını kaydeden Derya Doğan, ‘’Kursiyerlerimiz tamamıyla doğadan topladıkları malzemelerden yaparak eserlerini ortaya çıkardılar. Doğal malzeme eserler doğru ellerde, doğru yapıldığında sanata yansır. İki aylık kurs süresince ortaya çıkan sanatla topluma bir mesaj vermek istedik. Her şeyin çöp olmadığını anlatmaya çalıştık. Aslında doğamızda ve çevremizde çirkin diye bir şey yoktur. Her şey bakılıp düzenlediği zaman güzel oluyor. Eserlerimiz 2 gün süreyle sergilenecek" dedi. Sergi açılışına, HEM müdürü Ahmet Refik Dereli, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Kibar ve vatandaşlar katıldı.

Seydişehir Halk Eğitim Merkezi bünyesinde sürdürülen 2 aylık yaz dönemi kurslarında engelli kursiyerler, doğal malzemelerden hazırladıkları sanat eserlerini hükümet konağı önünde görücüye çıktı.

HEM hocası Derya Doğan, 9 engelli kursiyerin emeğinin olduğu çalışmaların doğal malzemelerden yapıldığını belirtti.

Bitki, ağaç dalları, ahşap doğal malzemelerden oluşan yaklaşık 70 eserin sergide yer aldığını kaydeden Derya Doğan, ‘’Kursiyerlerimiz tamamıyla doğadan topladıkları malzemelerden yaparak eserlerini ortaya çıkardılar. Doğal malzeme eserler doğru ellerde, doğru yapıldığında sanata yansır. İki aylık kurs süresince ortaya çıkan sanatla topluma bir mesaj vermek istedik. Her şeyin çöp olmadığını anlatmaya çalıştık. Aslında doğamızda ve çevremizde çirkin diye bir şey yoktur. Her şey bakılıp düzenlediği zaman güzel oluyor. Eserlerimiz 2 gün süreyle sergilenecek" dedi.

Sergi açılışına, HEM müdürü Ahmet Refik Dereli, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Kibar ve vatandaşlar katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.