whatsapp

Cumhuriyet tırı Seydişehir’de

SİVİL TOPLUM 17.09.2019 - 21:05, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Cumhuriyet tırı Seydişehir’de

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Samsun'a çıkışının 100 yılı nedeniyle Atatürk Düşünce Derneği (ADD) Genel Merkezi tarafından hazırlanan projeyle yola çıkan Cumhuriyet Tırı Seydişehir’e geldi.  “Cumhuriyet TIRI” ADD Seydişehir Şubesi Başkanı Hürriyet Demiral’ın girişimi sonucu belediye önünde ziyarete açıldı.  Atatürk’ün ve cumhuriyetin öncü kadınlarının fotoğraflarının yer aldığı TIR’da Atatürk hakkında yazılmış kitaplar, dönemin dergi ve gazetelerinden örnekler çeşitli koleksiyon yayınları, madalya ve panolar yer alıyor. 2 gün boyunca açık kalacağını belirten ADD Seydişehir Şube Başkanı Hürriyet Demiral, yaptığı açıklamada, ‘’Tırda, Cumhuriyete gönül vermiş isimlerin fotoğrafları yer alıyor. Atatürk ile ilgili birçok detaya da bu sergide yer veriliyor. İlçe halkını bu sergiye bekliyoruz" dedi. ADD Sorumlusu Cuma Göl, sergi tırının Seydişehir’den sonra Nevşehir ili Avanos ilçesine gideceklerini belirtti.

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Samsun'a çıkışının 100 yılı nedeniyle Atatürk Düşünce Derneği (ADD) Genel Merkezi tarafından hazırlanan projeyle yola çıkan Cumhuriyet Tırı Seydişehir’e geldi.

 “Cumhuriyet TIRI” ADD Seydişehir Şubesi Başkanı Hürriyet Demiral’ın girişimi sonucu belediye önünde ziyarete açıldı.

 Atatürk’ün ve cumhuriyetin öncü kadınlarının fotoğraflarının yer aldığı TIR’da Atatürk hakkında yazılmış kitaplar, dönemin dergi ve gazetelerinden örnekler çeşitli koleksiyon yayınları, madalya ve panolar yer alıyor.

2 gün boyunca açık kalacağını belirten ADD Seydişehir Şube Başkanı Hürriyet Demiral, yaptığı açıklamada, ‘’Tırda, Cumhuriyete gönül vermiş isimlerin fotoğrafları yer alıyor. Atatürk ile ilgili birçok detaya da bu sergide yer veriliyor. İlçe halkını bu sergiye bekliyoruz" dedi.

ADD Sorumlusu Cuma Göl, sergi tırının Seydişehir’den sonra Nevşehir ili Avanos ilçesine gideceklerini belirtti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.