whatsapp

Çiftçilere sinek zararlılarına karşı eğitim

EKONOMİ 26.02.2020 - 11:23, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Çiftçilere sinek zararlılarına karşı eğitim

Seydişehir İlçe tarım ve orman müdürlüğü çiftçilere kanadı noktalı sirke sineği  (Drosophila suzukii) ve Akdeniz Meyve Sineği tanımı, yaşayışı, zarar şekilleri, mücadelesi, sürvey  çalışmaları ile ilgili eğitim toplantısı düzenledi. Mesudiye ve Dikilitaş mahallesinde zararlının diğer meyve türlerine yayılımının önlenmesi için üreticilere eğitim konusunda bilgi alışverişinde bulunuldu.  Tarım ve Orman müdürlüğü ziraat mühendisi İbrahim Bilici tarafından tüm çiftçilere zararlılara karşı dikkatli ve tedbirli olması, gereken önlemleri alması, mücadele yöntemleri hakkında bilgiler aktarıldı. Üreticilerin bu konulara ilişkin etkin mücadele için İlçe Müdürlüğüne müracaat etmelerinin önemi vurgulandı.

Seydişehir İlçe tarım ve orman müdürlüğü çiftçilere kanadı noktalı sirke sineği  (Drosophila suzukii) ve Akdeniz Meyve Sineği tanımı, yaşayışı, zarar şekilleri, mücadelesi, sürvey  çalışmaları ile ilgili eğitim toplantısı düzenledi.

Mesudiye ve Dikilitaş mahallesinde zararlının diğer meyve türlerine yayılımının önlenmesi için üreticilere eğitim konusunda bilgi alışverişinde bulunuldu.

 Tarım ve Orman müdürlüğü ziraat mühendisi İbrahim Bilici tarafından tüm çiftçilere zararlılara karşı dikkatli ve tedbirli olması, gereken önlemleri alması, mücadele yöntemleri hakkında bilgiler aktarıldı. Üreticilerin bu konulara ilişkin etkin mücadele için İlçe Müdürlüğüne müracaat etmelerinin önemi vurgulandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.