whatsapp

Çiftçilere mantar üretim tesisi ve hayvan barınağı çadırı dağıtıldı

EKONOMİ 13.06.2020 - 12:02, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Çiftçilere mantar üretim tesisi ve hayvan barınağı çadırı dağıtıldı

Ahırlı ilçe tarım projesi kapsamında KOP destekli 2 çiftçiye mantar üretim tesisi ve 5 çiftçiye de hayvan barınak çadırları dağıtıldı. Ahırlı ilçe Tarım ve Orman Müdürlüğünce projelendirilen ve KOP Bölge Kalkınma İdaresinin de destek verdiği “Ahırlı ilçesinde küçükbaş hayvancılık sınıf atlıyor ve mantar tesisi” kurulumu tamamlandı. Ahırlı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Bölge genelinde mantar yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması ve çiftçiye alternatif ürünler ile ek gelir imkânı sunulması amacıyla başlatılan proje kapsamında 2 çiftçiye mantar yetiştiriciliği 5 çiftçiye de hayvan barınağı çadırı verildiği belirtildi. Ahırlı İlçe tarım müdürü Şükrü Çimen, mantar ve hayvan yetiştiriciliğinin önemli bir gelir kaynağı olduğunu vurguladı. Çimen, “Çözüm odaklı projelendirme ve planlı çalışma ile bir projemiz daha başarıya ulaştı. Üreticilerimizin yaşam koşullarının iyileştirilmesiyle gençler de aileleri ile yaşadığı yerlerde tarım ve hayvancılıkla uğraşmalarını sağlamak için projeler üreterek iş imkânı sağlayıp gelir seviyelerini yükseltmeyi hedefliyoruz."

Ahırlı ilçe tarım projesi kapsamında KOP destekli 2 çiftçiye mantar üretim tesisi ve 5 çiftçiye de hayvan barınak çadırları dağıtıldı.

Ahırlı ilçe Tarım ve Orman Müdürlüğünce projelendirilen ve KOP Bölge Kalkınma İdaresinin de destek verdiği “Ahırlı ilçesinde küçükbaş hayvancılık sınıf atlıyor ve mantar tesisi” kurulumu tamamlandı.

Ahırlı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Bölge genelinde mantar yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması ve çiftçiye alternatif ürünler ile ek gelir imkânı sunulması amacıyla başlatılan proje kapsamında 2 çiftçiye mantar yetiştiriciliği 5 çiftçiye de hayvan barınağı çadırı verildiği belirtildi.

Ahırlı İlçe tarım müdürü Şükrü Çimen, mantar ve hayvan yetiştiriciliğinin önemli bir gelir kaynağı olduğunu vurguladı.

Çimen, “Çözüm odaklı projelendirme ve planlı çalışma ile bir projemiz daha başarıya ulaştı. Üreticilerimizin yaşam koşullarının iyileştirilmesiyle gençler de aileleri ile yaşadığı yerlerde tarım ve hayvancılıkla uğraşmalarını sağlamak için projeler üreterek iş imkânı sağlayıp gelir seviyelerini yükseltmeyi hedefliyoruz."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.