whatsapp

CHP Seydişehir ilçe başkanlığı kongresi yapıldı

SİYASET 21.12.2019 - 23:10, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

CHP Seydişehir ilçe başkanlığı kongresi yapıldı

Orhan Özel yeniden ilçe başkanı oldu.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Seydişehir ilçe olağan kongresi belediye düğün salonunda yapıldı. Orhan Özel yeniden ilçe başkanı oldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan kongrede faaliyet raporunun okunmasının ardından İlçe Başkanı Orhan Özel bir konuşma yaptı. Özel, "Yönetim Kurulu arkadaşlarımla elimizden geldiği kadar çalıştık partimizi en iyi şekilde temsil etmeye gayret ettik. Zaman zaman köylere gittik ilçe merkezinde çalışmalar yaptık, esnaf ziyaretlerimiz oldu, vatandaşlarımızın dertlerini dinledik. Görev verdiğiniz bu dönemde seçim atlattık. Bu seçimlerde elimizden geldiği kadar çalıştık çabaladık" dedi. Kongrede 2 aday listesi yarıştı. Çarşaf listeyle girilen 14 yönetim kurulu üyesini ve 32 il delegesini belirleyecek seçim sonucunda 115 delege oy kullandı. Mevcut ilçe başkanı Orhan Özel ve  Yunus Uysal İlçe Başkanı için  yarıştı. 115 delegenin oy kullandığı Seçimde  Mevcut Başkan  Orhan Özel 59   Yunus Uysal 37 alırken  18  boş bir geçersiz sayıldı. Kongreye, Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, Konya Eski Milletvekilleri Atilla Kart ve Hüsnü Bozkurt, CHP İl Başkanı Barış Bektaş, CHP Çevre İlçe Başkanları, parti üyeleri ve delegeler katıldı. Kongrede Konuşma yapan eski milletvekili Hüsnü Bozkurt, CHP rantın değil gönüllerin partisi olduğunu söyledi. Bozkurt sözlerine, ‘’Türkiye’de siyaseti finanse edenlerin borusu ötüyor. Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet laik demokratik hukuk devletidir. Ülkeyi dini hükümlerle yönetmeye çalışıyorlar.  Siz ülkeyi ele geçiremezsiniz ancak tahrip edersiniz. Buna asla izin vermeyeceğiz.’’ Atilla Kart ise, ‘’AKP hiçbir zaman Türkiye’yi uygun yönetme amacında olmadı. Yurttaş hukukunu inşa edemedi. Kanal İstanbul projesi bölücülüktür. Vatan hainliğidir. Türkiye hiç kimsenin mülkü değildir’’ Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, Konya’daki önemli projelerin altında kendisinin imzası olduğunu iddia etti. 2002-2007 yılları arasında hükümetin ekonomisinde de söz sahibi olduğunu belirten Konya Milletvekili Şener, “O yıllarda Acil Eylem Planı yaptık. Mavi Tünel Projesi’ni 2004 yılında yatırım planına koyan benim. Bunların kafasında Konya Ovası yok. Çiftçi yok. Hızlı trenle ilk kez Konya’yı programa alan benim.” dedi. Konya Ak Parti İl Başkanı Hasan Angı’ya seslenen Şener, “Sayın Ak Parti İl Başkanı Angı, Konya’da çeşmeden her su içişinde, hızlı trene her bindiğinde bana minnet duyacağına, bu durumu çarptırarak siyaseten farklı şekilde dile getiriyor. Konya televizyonlarında istediği kanalda, tartışmaya hazırım.” Dedi İl başkanı Barış Bektaş, “Biz sadece CHP için buradayız. Hepimiz gönülden buradayız ve mücadele veriyoruz. Daha yapıcı olmalıyız. Hiç kimse birbirini ötekileştirmeden. Bu davaya baş koyduysak hepimiz aynı çatı altında olmak zorundayız” dedi. Çarşaf listeyle seçime gidildiği için yönetim kurulu ve delegelerin oy sayımı gecikeceği bildirildi.
Orhan Özel yeniden ilçe başkanı oldu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Seydişehir ilçe olağan kongresi belediye düğün salonunda yapıldı. Orhan Özel yeniden ilçe başkanı oldu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan kongrede faaliyet raporunun okunmasının ardından İlçe Başkanı Orhan Özel bir konuşma yaptı.

Özel, "Yönetim Kurulu arkadaşlarımla elimizden geldiği kadar çalıştık partimizi en iyi şekilde temsil etmeye gayret ettik. Zaman zaman köylere gittik ilçe merkezinde çalışmalar yaptık, esnaf ziyaretlerimiz oldu, vatandaşlarımızın dertlerini dinledik. Görev verdiğiniz bu dönemde seçim atlattık. Bu seçimlerde elimizden geldiği kadar çalıştık çabaladık" dedi.

Kongrede 2 aday listesi yarıştı. Çarşaf listeyle girilen 14 yönetim kurulu üyesini ve 32 il delegesini belirleyecek seçim sonucunda 115 delege oy kullandı. Mevcut ilçe başkanı Orhan Özel ve  Yunus Uysal İlçe Başkanı için  yarıştı.

115 delegenin oy kullandığı Seçimde  Mevcut Başkan  Orhan Özel 59   Yunus Uysal 37 alırken  18  boş bir geçersiz sayıldı.

Kongreye, Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, Konya Eski Milletvekilleri Atilla Kart ve Hüsnü Bozkurt, CHP İl Başkanı Barış Bektaş, CHP Çevre İlçe Başkanları, parti üyeleri ve delegeler katıldı.

Kongrede Konuşma yapan eski milletvekili Hüsnü Bozkurt, CHP rantın değil gönüllerin partisi olduğunu söyledi.

Bozkurt sözlerine, ‘’Türkiye’de siyaseti finanse edenlerin borusu ötüyor. Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet laik demokratik hukuk devletidir. Ülkeyi dini hükümlerle yönetmeye çalışıyorlar.  Siz ülkeyi ele geçiremezsiniz ancak tahrip edersiniz. Buna asla izin vermeyeceğiz.’’

Atilla Kart ise, ‘’AKP hiçbir zaman Türkiye’yi uygun yönetme amacında olmadı. Yurttaş hukukunu inşa edemedi. Kanal İstanbul projesi bölücülüktür. Vatan hainliğidir. Türkiye hiç kimsenin mülkü değildir’’

Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, Konya’daki önemli projelerin altında kendisinin imzası olduğunu iddia etti.

2002-2007 yılları arasında hükümetin ekonomisinde de söz sahibi olduğunu belirten Konya Milletvekili Şener, “O yıllarda Acil Eylem Planı yaptık. Mavi Tünel Projesi’ni 2004 yılında yatırım planına koyan benim. Bunların kafasında Konya Ovası yok. Çiftçi yok. Hızlı trenle ilk kez Konya’yı programa alan benim.” dedi.

Konya Ak Parti İl Başkanı Hasan Angı’ya seslenen Şener, “Sayın Ak Parti İl Başkanı Angı, Konya’da çeşmeden her su içişinde, hızlı trene her bindiğinde bana minnet duyacağına, bu durumu çarptırarak siyaseten farklı şekilde dile getiriyor. Konya televizyonlarında istediği kanalda, tartışmaya hazırım.” Dedi

İl başkanı Barış Bektaş, “Biz sadece CHP için buradayız. Hepimiz gönülden buradayız ve mücadele veriyoruz. Daha yapıcı olmalıyız. Hiç kimse birbirini ötekileştirmeden. Bu davaya baş koyduysak hepimiz aynı çatı altında olmak zorundayız” dedi.

Çarşaf listeyle seçime gidildiği için yönetim kurulu ve delegelerin oy sayımı gecikeceği bildirildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.