whatsapp

CHP'li Şeker, Seydişehir’de partililerle buluştu

SİYASET 16.03.2017 - 08:00, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

CHP'li Şeker, Seydişehir’de partililerle buluştu

CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, Seydişehir İlçe Başkanlığında partililere Anayasa değişikliği ve Cumhurbaşkanlığı sistemi hakkında bilgilendirme yaptı.
Memleketin bir ucundan bir ucuna Hayır’ı anlatmaya çalıştıklarını belirten Milletvekili Ali Şeker,   Anayasa değişikliğinin gerçekleşmesi durumunda hem meclis, hem de milletin iradesinin yok sayılacağını söyledi. Yeni sistemde yetkiler parlamentodan alınıp bir kişiye devredileceğini kaydeden Şeker, ‘’ 18 maddelik anayasa paketi demokrasiyi gasp ediyor. Partilerin önemi kalmıyor. MHP liler partilerini seviyorlarsa  partilerinin kıymetini bilsinler. Yoksa bir kişinin koltuğunu düşünmeyle bir şey olmuyor.’’dedi. Türkiye’de mağduriyet yaratamayan iktidar Avrupa da yapmaya çalıştıklarını dile getiren Şeker, ‘’Önümüze getirilen değişiklik paketinin iki nedeni var. Uzun süre iktidarda kalma ve hesap vermeme adına bu sistem meclisi ve milli iradeyi fes edebiliyor. Halkın yoksulluk, işsizlik, terör sorunu var gelin bunları konuşalım dedik ama önümüze 200 milyon lira ek harcama gerektiren referandumu getirdiler.’’diye konuştu. 
CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, Seydişehir İlçe Başkanlığında partililere Anayasa değişikliği ve Cumhurbaşkanlığı sistemi hakkında bilgilendirme yaptı.

Memleketin bir ucundan bir ucuna Hayır’ı anlatmaya çalıştıklarını belirten Milletvekili Ali Şeker,  

Anayasa değişikliğinin gerçekleşmesi durumunda hem meclis, hem de milletin iradesinin yok sayılacağını söyledi.

Yeni sistemde yetkiler parlamentodan alınıp bir kişiye devredileceğini kaydeden Şeker, ‘’ 18 maddelik anayasa paketi demokrasiyi gasp ediyor. Partilerin önemi kalmıyor. MHP liler partilerini seviyorlarsa  partilerinin kıymetini bilsinler. Yoksa bir kişinin koltuğunu düşünmeyle bir şey olmuyor.’’dedi.

Türkiye’de mağduriyet yaratamayan iktidar Avrupa da yapmaya çalıştıklarını dile getiren Şeker, ‘’Önümüze getirilen değişiklik paketinin iki nedeni var. Uzun süre iktidarda kalma ve hesap vermeme adına bu sistem meclisi ve milli iradeyi fes edebiliyor. Halkın yoksulluk, işsizlik, terör sorunu var gelin bunları konuşalım dedik ama önümüze 200 milyon lira ek harcama gerektiren referandumu getirdiler.’’diye konuştu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.