whatsapp

CHP’li gençlerden Kızılay’a kan bağışı

SAĞLIK 31.07.2019 - 15:54, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

CHP’li gençlerden Kızılay’a kan bağışı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Seydişehir Gençlik Kolları, Kızılay’ın kan bağış kampanyasına destek vererek toplu halde kan verdi. Kanın sürekli bir ihtiyaç olduğu gerçeğini benimsetmek ve bu konuda farkındalık yaratmak amacıyla harekete geçtiklerini vurgulayan CHP Seydişehir İlçe Örgütü Gençlik Kolları Başkanı Levent Kavak,”Şu an da ülke çapında gerçekten kana ihtiyaç duyuluyor. Kan ihtiyacının karşılanamamasından dolayı çok üzücü haberler alabiliyoruz. Bu olayları azamiye indirmek ve bir nebze olsun katkıda bulunabilmek amacıyla CHP Gençlik Kolları olarak kan bağışında bulunuyoruz. Bunu da bütün Seydişehirlilere ve sağlığı yerinde kan verebilecek herkese tavsiye ediyoruz. Bir Kan, bir can demektir.” İlçe başkanı Orhan Özel, ‘’Cumhuriyet Halk Partisi Seydişehir Gençlik kollarımız Kızılay’a kan bağışı ile bir sosyal sorumluluk  projesine imza atmıştır. Zor zamanlarda insanların gereksinim duyduğu kan ihtiyacının karşılanmasına katkıda bulunarak örnek bir davranış sergilemiştir. Gençlik kollarımızın bu duyarlı hareketlerinden dolayı kutluyorum. Kan vererek desteklerini sunan vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum.’’ Şeklinde konuştu. Kızılay şube Başkanı Tevfik Balcı, CHP’li gençlerden 30 ünite kan alındığını kaydederek kan bağışının önemine değindi. 2 Ağustos gününe kadar belediye önünde vatandaşların kan verebileceğini belirten Balcı, ‘’insan hayatını kurtarmak için kan bağışı çok önemlidir. Kan bağışlama aynı zamanda insani bir görevdir. Dünya genelinde yapılan araştırmalara göre düzenli olarak kan bağışı yapan bağışçılarda kalp ve damar hastalıklarının görülmediğinin tespit edilmiştir. Sağlık durumu iyi olan bir insanın 3 ayda bir olmak şartı ile yılda 4 defa kan verirse insan bünyesine hiçbir zararı olmadığı gibi aksine ciddi faydaları vardır. Bu nedenle sağlıklı olan herkesi kan vermeye çağırıyoruz” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Seydişehir Gençlik Kolları, Kızılay’ın kan bağış kampanyasına destek vererek toplu halde kan verdi.

Kanın sürekli bir ihtiyaç olduğu gerçeğini benimsetmek ve bu konuda farkındalık yaratmak amacıyla harekete geçtiklerini vurgulayan CHP Seydişehir İlçe Örgütü Gençlik Kolları Başkanı Levent Kavak,”Şu an da ülke çapında gerçekten kana ihtiyaç duyuluyor. Kan ihtiyacının karşılanamamasından dolayı çok üzücü haberler alabiliyoruz. Bu olayları azamiye indirmek ve bir nebze olsun katkıda bulunabilmek amacıyla CHP Gençlik Kolları olarak kan bağışında bulunuyoruz. Bunu da bütün Seydişehirlilere ve sağlığı yerinde kan verebilecek herkese tavsiye ediyoruz. Bir Kan, bir can demektir.”

İlçe başkanı Orhan Özel, ‘’Cumhuriyet Halk Partisi Seydişehir Gençlik kollarımız Kızılay’a kan bağışı ile bir sosyal sorumluluk  projesine imza atmıştır. Zor zamanlarda insanların gereksinim duyduğu kan ihtiyacının karşılanmasına katkıda bulunarak örnek bir davranış sergilemiştir. Gençlik kollarımızın bu duyarlı hareketlerinden dolayı kutluyorum. Kan vererek desteklerini sunan vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum.’’ Şeklinde konuştu.

Kızılay şube Başkanı Tevfik Balcı, CHP’li gençlerden 30 ünite kan alındığını kaydederek kan bağışının önemine değindi.

2 Ağustos gününe kadar belediye önünde vatandaşların kan verebileceğini belirten Balcı, ‘’insan hayatını kurtarmak için kan bağışı çok önemlidir. Kan bağışlama aynı zamanda insani bir görevdir. Dünya genelinde yapılan araştırmalara göre düzenli olarak kan bağışı yapan bağışçılarda kalp ve damar hastalıklarının görülmediğinin tespit edilmiştir. Sağlık durumu iyi olan bir insanın 3 ayda bir olmak şartı ile yılda 4 defa kan verirse insan bünyesine hiçbir zararı olmadığı gibi aksine ciddi faydaları vardır. Bu nedenle sağlıklı olan herkesi kan vermeye çağırıyoruz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.