whatsapp

CHP’den Sivas Kongresi mesajı

SİYASET 04.09.2019 - 11:49, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

CHP’den Sivas Kongresi mesajı

Cumhuriyet Halk Partisi ilçe başkanı Orhan Özel, Kurtuluş Savaşı’nın önemli kilometre taşlarından biri olan ve 4 Eylül 1919 yılında gerçekleştirilen Sivas Kongresi’nin 100. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Özel, “Sivas Kongresi ile bağımsızlığın ve Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri atıldığı unutulmamalıdır “ dedi. Orhan Özel şunları söyledi, ‘’Geçtiğimiz günlerde kutladığımız 30 Ağustos Zaferin kendisi kadar önemli olan bir diğer konu ise zafere giden Sivas yoludur. Düşman işgali altında, yokluklar içerisinde bulunan ülkenin her bir bölgesinden temsilciler Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Anadolu’nun bağrında Sivas’ta bir araya geldiklerinde zafere giden yolun temel ilkelerini belirlediler. M. Kemal 1937 yılında Sivas’ta yaptığı bir konuşmada kongrenin önemini şu cümlesiyle özetlemişti: “Burada bir ülkenin kurtuluşunu hazırlayan kararlar verildi. Sivas Milli Mücadele’ye Ankara’dan önce ev sahipliği yapmış ve Mustafa Kemal Atatürk 108 gün Milli Mücadele’yi Sivas’tan yönetmiştir. Kısacası Sivas Kongresi ile bağımsızlığın ve Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri atıldığı mandacılığın kabul edilmediği kongre unutulmamalıdır. Bu duygularla Milli Mücadele tarihinde çok önemli bir yere sahip olan Sivas Kongresi’nin 100. yıl dönümünü kutluyor, başta Mustafa Kemal Atatürk ve bütün silah arkadaşları ile vatanı uğruna şehit düşen herkesi saygı ve minnetle anıyorum.”

Cumhuriyet Halk Partisi ilçe başkanı Orhan Özel, Kurtuluş Savaşı’nın önemli kilometre taşlarından biri olan ve 4 Eylül 1919 yılında gerçekleştirilen Sivas Kongresi’nin 100. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Özel, “Sivas Kongresi ile bağımsızlığın ve Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri atıldığı unutulmamalıdır “ dedi.

Orhan Özel şunları söyledi, ‘’Geçtiğimiz günlerde kutladığımız 30 Ağustos Zaferin kendisi kadar önemli olan bir diğer konu ise zafere giden Sivas yoludur. Düşman işgali altında, yokluklar içerisinde bulunan ülkenin her bir bölgesinden temsilciler Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Anadolu’nun bağrında Sivas’ta bir araya geldiklerinde zafere giden yolun temel ilkelerini belirlediler. M. Kemal 1937 yılında Sivas’ta yaptığı bir konuşmada kongrenin önemini şu cümlesiyle özetlemişti: “Burada bir ülkenin kurtuluşunu hazırlayan kararlar verildi. Sivas Milli Mücadele’ye Ankara’dan önce ev sahipliği yapmış ve Mustafa Kemal Atatürk 108 gün Milli Mücadele’yi Sivas’tan yönetmiştir. Kısacası Sivas Kongresi ile bağımsızlığın ve Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri atıldığı mandacılığın kabul edilmediği kongre unutulmamalıdır. Bu duygularla Milli Mücadele tarihinde çok önemli bir yere sahip olan Sivas Kongresi’nin 100. yıl dönümünü kutluyor, başta Mustafa Kemal Atatürk ve bütün silah arkadaşları ile vatanı uğruna şehit düşen herkesi saygı ve minnetle anıyorum.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.