whatsapp

CHP’den muhtarlar günü kutlaması

SİYASET 18.10.2019 - 13:03, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

CHP’den muhtarlar günü kutlaması

CHP Seydişehir İlçe Başkanı Orhan Özel 19 Ekim Muhtarlar günü ile ilgili bir mesaj yayınladı. Muhtarlar Yaşadıkları köylerin, Mahallelerin, aynası, yüz akı ve en güvenilir, güzide insanlarıdır. Demokrasinin, Barışın, Birlikte yaşama kültürünün en büyük güvencesidir. CHP olarak hak ettikleri değere ulaşmaları için her türlü desteğe hazırız dedi. Geçmişi 1829 yılına dayanan muhtarlık müessesesi, ülkemizde yerel demokrasinin en eski örneklerinden birini oluşturmaktadır. Muhtarlarımız, bulunduğu mahallede veya köyde devletimizin tüm kurumlarını temsil etmekte ve halkımızla devlet kurumları arasında köprü vazifesi görmektedir. Ayrıca çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel ihtiyaçlarından biri olan katılımcılığın sağlanmasında, önemli bir görevi yerine getirmektedirler. Ancak muhtarlarımızın uzun zamandır yerine getirilmeyen beklentiler içinde olduğunu biliyoruz. Bugün 82 değişik kanunda ve 354 maddede muhtar adı geçmesine rağmen hala bir Muhtarlık Kanunu yoktur. Muhtarlarımız birleşik oy pusulası ile seçime gitmek istemekte ve nerede muhtarlık varsa, orada bir muhtarlık evinin olması gerekmektedir. Devletin dağıttığı sosyal yardımların muhtarlar eliyle olması doğru bir yaklaşım olacaktır. Bir parti kimliği ile seçime girmeyen ve tarafsız olan muhtarların devlet eliyle dağıtılan sosyal yardımları hakkaniyetle sahiplerine ulaştıracağından herhalde kimsenin şüphesi yoktur. Bu duygularla başta Seydişehir’de görev yapan muhtarlarımız olmak üzere tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutluyor, tüm muhtarlarımıza çalışmalarında başarılar diliyorum.

CHP Seydişehir İlçe Başkanı Orhan Özel 19 Ekim Muhtarlar günü ile ilgili bir mesaj yayınladı. Muhtarlar Yaşadıkları köylerin, Mahallelerin, aynası, yüz akı ve en güvenilir, güzide insanlarıdır. Demokrasinin, Barışın, Birlikte yaşama kültürünün en büyük güvencesidir. CHP olarak hak ettikleri değere ulaşmaları için her türlü desteğe hazırız dedi.

Geçmişi 1829 yılına dayanan muhtarlık müessesesi, ülkemizde yerel demokrasinin en eski örneklerinden birini oluşturmaktadır. Muhtarlarımız, bulunduğu mahallede veya köyde devletimizin tüm kurumlarını temsil etmekte ve halkımızla devlet kurumları arasında köprü vazifesi görmektedir. Ayrıca çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel ihtiyaçlarından biri olan katılımcılığın sağlanmasında, önemli bir görevi yerine getirmektedirler.

Ancak muhtarlarımızın uzun zamandır yerine getirilmeyen beklentiler içinde olduğunu biliyoruz. Bugün 82 değişik kanunda ve 354 maddede muhtar adı geçmesine rağmen hala bir Muhtarlık Kanunu yoktur. Muhtarlarımız birleşik oy pusulası ile seçime gitmek istemekte ve nerede muhtarlık varsa, orada bir muhtarlık evinin olması gerekmektedir. Devletin dağıttığı sosyal yardımların muhtarlar eliyle olması doğru bir yaklaşım olacaktır. Bir parti kimliği ile seçime girmeyen ve tarafsız olan muhtarların devlet eliyle dağıtılan sosyal yardımları hakkaniyetle sahiplerine ulaştıracağından herhalde kimsenin şüphesi yoktur.

Bu duygularla başta Seydişehir’de görev yapan muhtarlarımız olmak üzere tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutluyor, tüm muhtarlarımıza çalışmalarında başarılar diliyorum.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.