whatsapp

CHP'den çiftçilere geçmiş olsun açıklaması

SİYASET 14.06.2019 - 11:35, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

CHP'den çiftçilere geçmiş olsun açıklaması

CHP Seydişehir ilçe başkanliğı Karaörenli çiftçilerimize geçmiş olsun dileklerinde bulundu 10  Haziran 2019 Pazartesi günü Orta, Aşağı ve Baş Karaören köylerimiz başta olmak üzere bölge köylerimizi etkileyen, dolu yağışı sonucu büyük bir doğal afet yaşanmıştır. Bütün köylü ve çiftçilerimize büyük geçmiş olsun. Can kaybı yaşanmaması tesellimiz olmuştur. Allah’ım beterinden saklasın. Afet sonucunda yaklaşık 15.000 Dekar alanın etkilenip, Arpa, buğday, haşhaş, karpuz, kavun, mısır, sebze ve meyve alanlarının; ürünün cins ve yapısına göre 60 ila 100 arasında kayıplar yaşandığı tespit edilmiştir. Köy içerisinde evlerde, arabalarda, ağaç ve taşınmazlar üzerindeki zararlar bunların dışındadır. Şu an itibari ile zararın tam olarak maddi karşılığı tespit edilememiştir. Ancak sadece basit bir örnek verirsek zararın büyüklüğü tahmin edilebilir. Köyümüzün sebze üreticilerinden A.C adlı çiftçinin zararının 100 bin TL.nin üzerinde olduğunu beyan etmiştir. Afet’in hemen ardından, Seydişehir Kaymakamımız, İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri ve belediyemiz; muhtarlarımız ile birlikte harekete geçip, gerekli tespit çalışmalarına yapmışlardır. Ancak bu durum çiftçimizin zararını karşılayacak sonuçlara varamaz. Başta İktidar partisi temsilcileri, Belediye Başkanlığı ve Ziraat Odaları olmak üzere hepimizin el birliği yapıp, sorunu üst makamlara taşıyıp,  çiftçimizin zararının tanzim edilmesi gerekmektedir. Bu konuda mevzuat değişikliği gerekirse buda yapılmalıdır. Ayrıca, bundan sonraki oluşabilecek afet vb. olaylara karşı Tarım Sigorta Sisteminin geliştirilmesi, bu konuda çiftçimizin bilinçlendirilmesi ve desteklenmesinin önemi iyice ortaya çıkmıştır. Son yıllarda tarım ve üretim can çekişirken, bir de bu tür doğal afetler hakikaten hepimizi üzmüştür. Bu vesile ile Tüm Karaörenli köylü ve çiftçi kardeşlerimize geçmiş olsun diyorum. Görevlilere teşekkür ediyorum. Konu her aşamasın da tarafımızca da titizlikle takip edilecektir. Sevgi ve Saygılarımla Orhan Özel

CHP Seydişehir ilçe başkanliğı Karaörenli çiftçilerimize geçmiş olsun dileklerinde bulundu

10  Haziran 2019 Pazartesi günü Orta, Aşağı ve Baş Karaören köylerimiz başta olmak üzere bölge köylerimizi etkileyen, dolu yağışı sonucu büyük bir doğal afet yaşanmıştır. Bütün köylü ve çiftçilerimize büyük geçmiş olsun. Can kaybı yaşanmaması tesellimiz olmuştur. Allah’ım beterinden saklasın.

Afet sonucunda yaklaşık 15.000 Dekar alanın etkilenip, Arpa, buğday, haşhaş, karpuz, kavun, mısır, sebze ve meyve alanlarının; ürünün cins ve yapısına göre 60 ila 100 arasında kayıplar yaşandığı tespit edilmiştir. Köy içerisinde evlerde, arabalarda, ağaç ve taşınmazlar üzerindeki zararlar bunların dışındadır. Şu an itibari ile zararın tam olarak maddi karşılığı tespit edilememiştir. Ancak sadece basit bir örnek verirsek zararın büyüklüğü tahmin edilebilir. Köyümüzün sebze üreticilerinden A.C adlı çiftçinin zararının 100 bin TL.nin üzerinde olduğunu beyan etmiştir.

Afet’in hemen ardından, Seydişehir Kaymakamımız, İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri ve belediyemiz; muhtarlarımız ile birlikte harekete geçip, gerekli tespit çalışmalarına yapmışlardır. Ancak bu durum çiftçimizin zararını karşılayacak sonuçlara varamaz. Başta İktidar partisi temsilcileri, Belediye Başkanlığı ve Ziraat Odaları olmak üzere hepimizin el birliği yapıp, sorunu üst makamlara taşıyıp,  çiftçimizin zararının tanzim edilmesi gerekmektedir. Bu konuda mevzuat değişikliği gerekirse buda yapılmalıdır. Ayrıca, bundan sonraki oluşabilecek afet vb. olaylara karşı Tarım Sigorta Sisteminin geliştirilmesi, bu konuda çiftçimizin bilinçlendirilmesi ve desteklenmesinin önemi iyice ortaya çıkmıştır.

Son yıllarda tarım ve üretim can çekişirken, bir de bu tür doğal afetler hakikaten hepimizi üzmüştür. Bu vesile ile Tüm Karaörenli köylü ve çiftçi kardeşlerimize geçmiş olsun diyorum. Görevlilere teşekkür ediyorum. Konu her aşamasın da tarafımızca da titizlikle takip edilecektir. Sevgi ve Saygılarımla

Orhan Özel

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.