whatsapp

CHP’den basın açıklaması

SİYASET 30.12.2017 - 09:53, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

CHP’den basın açıklaması

Son günlerde ülkemiz kritik süreçlerden geçmektedir. TBMM devre dışı bırakılarak, Kanun Hükmünde Kararnameler eliyle ülke yönetilmeye çalışılmaktadır. Ülke ve insanımız için hayati konular kamuoyunda yeterince tartışılmadan oldubittiye getirilmiştir. Bu durum, demokratik hukuk devleti kimliğimizi yok etmektedir.
Son çıkarılan 696 sayılı KHK (Kanun Hükmünde Kararname) ile hangi zaman, kişi ve olayları kapsadığı dahi belli olmayacak şekilde sivillere cezasızlık getiren bir düzenleme yapılmıştır. Mevcut yasalarımızda; yasal savunma hallerinde cezasızlık öngören hükümler zaten mevcuttur. Bu KHK ile kimin kime hangi eylemi yaptığı, ne zaman yaptığı, ne için yaptığının nasıl değerlendirileceği bile belirsizdir. Hukuk belirsizlikleri kaldırmaz! Basında yer alan haberlerde, HÖH (Halk Özel Harekatı) adıyla silahlı örgütlerin oluştuğu görülmektedir. Bu tarz örgütler suça karıştığında nasıl değerlendirileceği bile soru işaretidir. KHK’nin bu hükmü yeni paralel örgütlerin oluşmasına kapı aralayacak ve kontrolsüz güçler oluşacaktır. İç barışımızı tehdit eden KHK’nin bu hükmü derhal kaldırılmalıdır. Ayrıca, aynı KHK içerisinde yer alan; taşeron işçilerin kadroya geçirilmesi ile ilgili durum bizleri sevindirmiştir. Ancak kadro alımında sözlü sınavın yapılacak olması işçiler arasında siyasi ayrımcılık yapılabileceği kaygısı oluşturmaktadır.Sözlü sınav şartından vazgeçilerek, bütün taşeron işçileri ön şartsız kadroya geçirilmelidir. Ülkemizde yakın geçmişte yaşanan hain darbe girişimi ve öncesinde yaşanan devleti ele geçirme süreçlerinin yeniden yaşanmaması için; daha fazla Hukuk devletine sahip çıkılmalıdır.Toplumsal barışın tesisi için; devlette siyasi ve tarikata dayılı eğilimler değil, bilgi beceri ve liyakat öne çıkarılmalıdır. İhtiyacımız; barıştır, adalettir ve kardeşliktir. Orhan Özel / CHP ilçe başkanı
Son günlerde ülkemiz kritik süreçlerden geçmektedir. TBMM devre dışı bırakılarak, Kanun Hükmünde Kararnameler eliyle ülke yönetilmeye çalışılmaktadır. Ülke ve insanımız için hayati konular kamuoyunda yeterince tartışılmadan oldubittiye getirilmiştir. Bu durum, demokratik hukuk devleti kimliğimizi yok etmektedir.

Son çıkarılan 696 sayılı KHK (Kanun Hükmünde Kararname) ile hangi zaman, kişi ve olayları kapsadığı dahi belli olmayacak şekilde sivillere cezasızlık getiren bir düzenleme yapılmıştır.

Mevcut yasalarımızda; yasal savunma hallerinde cezasızlık öngören hükümler zaten mevcuttur. Bu KHK ile kimin kime hangi eylemi yaptığı, ne zaman yaptığı, ne için yaptığının nasıl değerlendirileceği bile belirsizdir. Hukuk belirsizlikleri kaldırmaz! Basında yer alan haberlerde, HÖH (Halk Özel Harekatı) adıyla silahlı örgütlerin oluştuğu görülmektedir. Bu tarz örgütler suça karıştığında nasıl değerlendirileceği bile soru işaretidir. KHK’nin bu hükmü yeni paralel örgütlerin oluşmasına kapı aralayacak ve kontrolsüz güçler oluşacaktır.

İç barışımızı tehdit eden KHK’nin bu hükmü derhal kaldırılmalıdır.

Ayrıca, aynı KHK içerisinde yer alan; taşeron işçilerin kadroya geçirilmesi ile ilgili durum bizleri sevindirmiştir. Ancak kadro alımında sözlü sınavın yapılacak olması işçiler arasında siyasi ayrımcılık yapılabileceği kaygısı oluşturmaktadır.Sözlü sınav şartından vazgeçilerek, bütün taşeron işçileri ön şartsız kadroya geçirilmelidir.

Ülkemizde yakın geçmişte yaşanan hain darbe girişimi ve öncesinde yaşanan devleti ele geçirme süreçlerinin yeniden yaşanmaması için; daha fazla Hukuk devletine sahip çıkılmalıdır.Toplumsal barışın tesisi için; devlette siyasi ve tarikata dayılı eğilimler değil, bilgi beceri ve liyakat öne çıkarılmalıdır. İhtiyacımız; barıştır, adalettir ve kardeşliktir.

Orhan Özel / CHP ilçe başkanı

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.