whatsapp

Büyükşehir koyunları telef olan aileyi sevindirdi

BELEDİYE 29.04.2020 - 14:52, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Büyükşehir koyunları telef olan aileyi sevindirdi

Konya Büyükşehir Belediyesi, Seydişehir ilçesi Saadetler mahallesinde kurtlar tarafından 20 koyunu telef olan Dinç ailesinin zararını karşıladı. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın aile ile görüşerek zararın karşılanması talimatının ardından alınan 20 koyun Dinç ailesine teslim edildi. Konya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Mustafa Yazlık tarafından teslim edilen 20 koyun koyunlar, Dinç ailesinde sevinçle karşılandı. Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, “Malum birkaç gün önce bu mahallemizin dağa yakın olmasından dolayı 2 tane kurt girip burada 20 tane koyunu telef etmişlerdi. Biz Ali kardeşimizi tanıyoruz. Gariban bir insan ve hayvanları borçla almıştı. Hayvancılıkla geçimini sağlamak amacıyla böyle bir çalışma içerisine girdi. Başına bu hadise gelince gerçekten üzgündü. Bunu duyunca Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay beyle konuyu istişare ettik. Yardımcı olacaklarını söylediler. Yine bölgemizde hayvancılık yapan kardeşlerimizden koyunları aldık. Bugünde teslim ediyoruz. Ben Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve daire başkanımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. Koyunların sahibi Ali Dinç, şöyle konuştu: “Mallarımı telef etmişlerdi. 20 tane telef, 7-8 tane yaralı vardı. Yaralıların çoğunu kurtardık. Böyle bir olay başımıza geldi. Büyükşehir Belediye Başkanımızdan, ilçe belediye başkanımızdan, yardımcı olan bütün herkesten Allah razı olsun. Şükürler olsun zararımızı karşıladılar. Hayırlı mübarek günde bizi sevindirdiniz.”

Konya Büyükşehir Belediyesi, Seydişehir ilçesi Saadetler mahallesinde kurtlar tarafından 20 koyunu telef olan Dinç ailesinin zararını karşıladı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın aile ile görüşerek zararın karşılanması talimatının ardından alınan 20 koyun Dinç ailesine teslim edildi.

Konya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Mustafa Yazlık tarafından teslim edilen 20 koyun koyunlar, Dinç ailesinde sevinçle karşılandı.

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, “Malum birkaç gün önce bu mahallemizin dağa yakın olmasından dolayı 2 tane kurt girip burada 20 tane koyunu telef etmişlerdi. Biz Ali kardeşimizi tanıyoruz. Gariban bir insan ve hayvanları borçla almıştı. Hayvancılıkla geçimini sağlamak amacıyla böyle bir çalışma içerisine girdi. Başına bu hadise gelince gerçekten üzgündü. Bunu duyunca Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay beyle konuyu istişare ettik. Yardımcı olacaklarını söylediler. Yine bölgemizde hayvancılık yapan kardeşlerimizden koyunları aldık. Bugünde teslim ediyoruz. Ben Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve daire başkanımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Koyunların sahibi Ali Dinç, şöyle konuştu: “Mallarımı telef etmişlerdi. 20 tane telef, 7-8 tane yaralı vardı. Yaralıların çoğunu kurtardık. Böyle bir olay başımıza geldi. Büyükşehir Belediye Başkanımızdan, ilçe belediye başkanımızdan, yardımcı olan bütün herkesten Allah razı olsun. Şükürler olsun zararımızı karşıladılar. Hayırlı mübarek günde bizi sevindirdiniz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.