whatsapp

Bocce de il şampiyonu oldular

SPOR 06.03.2020 - 18:30, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Bocce de il şampiyonu oldular

Seydişehir’e bağlı Bostandere Ortaokulu, Konya genelinde düzenlenen turnuvada 22 okul arasında erkeklerde boıcce kategorisinde il şampiyonu, kızlarda ise 5. ci oldu. Bostandere Ortaokulu’nun Konya’yı Türkiye finallerinde temsil edeceği bildirildi. Okul müdürü Mehmet Boztepe,  bocce sporunda da öğrencilerinin gösterdikleri başarıyla Seydişehir’i gururlandırdıklarını söyledi. Bocce nedir?  Bocce en eski spor dallarından birisi olarak kabul edilmektedir. Bugünkü şekliyle, ilk kez Romalılar tarafından oynanmış ve “bocce” adını da Romalılardan almıştır. Oyundaki amaç, attığınız-yuvarladığınız toplarınızın hedef topa (pallinoya) yakın olmasını sağlamaktır. Rakip toplarından hedef topa daha yakın olarak atılan her top için bir puan alınıyor ve 15 puan alan oyuncu oyunu (maçı) kazanıyor. Eğer rakibin topu hedef topa daha yakınsa ve sizin yuvarlamanız olanaksızsa hedef topu ya da rakip topu vurmak için de atış yapılabilmektedir. Bocce sporu dört farklı oyun sisteminden oluşmaktadır. Bunlar; Raffa, Volo, Petank ve Çim Topudur.

Seydişehir’e bağlı Bostandere Ortaokulu, Konya genelinde düzenlenen turnuvada 22 okul arasında erkeklerde boıcce kategorisinde il şampiyonu, kızlarda ise 5. ci oldu.

Bostandere Ortaokulu’nun Konya’yı Türkiye finallerinde temsil edeceği bildirildi.

Okul müdürü Mehmet Boztepe,  bocce sporunda da öğrencilerinin gösterdikleri başarıyla Seydişehir’i gururlandırdıklarını söyledi.

Bocce nedir? 

Bocce en eski spor dallarından birisi olarak kabul edilmektedir. Bugünkü şekliyle, ilk kez Romalılar tarafından oynanmış ve “bocce” adını da Romalılardan almıştır. Oyundaki amaç, attığınız-yuvarladığınız toplarınızın hedef topa (pallinoya) yakın olmasını sağlamaktır. Rakip toplarından hedef topa daha yakın olarak atılan her top için bir puan alınıyor ve 15 puan alan oyuncu oyunu (maçı) kazanıyor. Eğer rakibin topu hedef topa daha yakınsa ve sizin yuvarlamanız olanaksızsa hedef topu ya da rakip topu vurmak için de atış yapılabilmektedir. Bocce sporu dört farklı oyun sisteminden oluşmaktadır. Bunlar; Raffa, Volo, Petank ve Çim Topudur.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.