whatsapp

Bir zamanlar Seydişehir. Yıl 1966 (54 yıl evvel)

NOSTALJİ 23.02.2020 - 13:46, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Bir zamanlar Seydişehir. Yıl 1966 (54 yıl evvel)

Ali Kazankaya-Araştırmacı-Yazar
Eski Garaj da yağlı güreş. Seydişehir’de halk eskiden sosyal etkinliklere daha çok rağbet ederdi örneğin deve güreşleri olsun yağlı güreşler olsun yazlık ve kışlık sinemalara aileleri ile şehirli olsun köylü olsun rağbet ederlerdi Deve güreşlerinde yağlı güreşlerde Muğla’dan Manavgat’tan Korkuteli’ n den güreşçiler gelir ve kazananlar o zamana göre iyi para alırlardı. Yukarıdaki resimde güreş yapılan yer Seydişehir’in eski garajı olup 1950 ler den önce mezarlıktı sonra buraya dizel elektrik santralı kuruldu ( Laz oğlu Şükrü Usta ) çalıştırırdı, yanına elektrikle çalışan un değirmeni yapıldı (Değirmenci Hüsnü Dayı) çalıştırırdı karşıdaki evlerden biri bildiğim kadarı ile Postacıların Merhum Faruk Dinçer’in evi yanındaki ise Belediyeden emekli Merhum Mustafa Yurdakul’un evi idi. Aşağıdaki resimler ise: 1987yılında Belediye Başkanlığı penceresinden Millî Egemenlik Caddesi 29 Ekim 1987 Cumhuriyet Bayramı Kutlama görüntüleri arka cephede görülen o zamanki bizim mahalle Aydınlar Sitesi, Üzümcü Hocanın, merhum Taşkentli İbrahim Ustanın, merhum İbrahim Hacıoğlu‘nun, merhum Irmaklı’lı Hasan Çetin’in (Kayın Babam)Irmak Sitesi’nin olduğu yer ve Benim evim görülmektedir. 1987 yılında Belediye Binası önündeki doğal kayalık tepenin o zamanki hali bazı vatandaşlar zamanla soruyorlar bu tepe yığmamı diye vatandaşlar bilgilensin diye bu resmi koydum doğaldır tepenin arkasındaki binalar1986 yılında yapılan polis lojmanlarıdır. Bu gün bu tepe büyük çam ve çınar ağaçları ile kaplıdır. Yukarıdaki yazıları ve belge niteliğindeki resimleri gelecek kuşaklara geçmiş hakkında bilgi sahibi olabilmeleri için yaşadığım ve gördüklerimi aktarmaya devam edeceğim
Ali Kazankaya-Araştırmacı-Yazar

Eski Garaj da yağlı güreş.

Seydişehir’de halk eskiden sosyal etkinliklere daha çok rağbet ederdi örneğin deve güreşleri olsun yağlı güreşler olsun yazlık ve kışlık sinemalara aileleri ile şehirli olsun köylü olsun rağbet ederlerdi Deve güreşlerinde yağlı güreşlerde Muğla’dan Manavgat’tan Korkuteli’ n den güreşçiler gelir ve kazananlar o zamana göre iyi para alırlardı.

Yukarıdaki resimde güreş yapılan yer Seydişehir’in eski garajı olup 1950 ler den önce mezarlıktı sonra buraya dizel elektrik santralı kuruldu ( Laz oğlu Şükrü Usta ) çalıştırırdı, yanına elektrikle çalışan un değirmeni yapıldı (Değirmenci Hüsnü Dayı) çalıştırırdı karşıdaki evlerden biri bildiğim kadarı ile Postacıların Merhum Faruk Dinçer’in evi yanındaki ise Belediyeden emekli Merhum Mustafa Yurdakul’un evi idi.

Aşağıdaki resimler ise:

1987yılında Belediye Başkanlığı penceresinden Millî Egemenlik Caddesi 29 Ekim 1987 Cumhuriyet Bayramı Kutlama görüntüleri arka cephede görülen o zamanki bizim mahalle Aydınlar Sitesi, Üzümcü Hocanın, merhum Taşkentli İbrahim Ustanın, merhum İbrahim Hacıoğlu‘nun, merhum Irmaklı’lı Hasan Çetin’in (Kayın Babam)Irmak Sitesi’nin olduğu yer ve Benim evim görülmektedir.

1987 yılında Belediye Binası önündeki doğal kayalık tepenin o zamanki hali bazı vatandaşlar zamanla soruyorlar bu tepe yığmamı diye vatandaşlar bilgilensin diye bu resmi koydum doğaldır tepenin arkasındaki binalar1986 yılında yapılan polis lojmanlarıdır. Bu gün bu tepe büyük çam ve çınar ağaçları ile kaplıdır.

Yukarıdaki yazıları ve belge niteliğindeki resimleri gelecek kuşaklara geçmiş hakkında bilgi sahibi olabilmeleri için yaşadığım ve gördüklerimi aktarmaya devam edeceğim

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.