whatsapp

Bir zamanlar Seydişehir ve insanlar

NOSTALJİ 14.03.2020 - 02:35, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Bir zamanlar Seydişehir ve insanlar

Gökhüyük köyünde ana yol üzerinde henüz tarihi belli değil ama köyün kuruluşuyla birlikte yapılan hava kuyusu ve sarnıç. Bu yoldan geçenler muhakkak durup buradan su içerlerdi. Köylü su ihtiyaçlarını karşılardı.
Gökhüyük köyünden. 1980'li yıllar. Henüz daha siyah beyazlı yıllar. Giysilerin biçimi renkleri belirsiz bu haliyle daha da güzel. İlkokulun öğrencileri tarafından oluşturulan folklor gurubu. Milli bayramların birinde oyundalar. Çocukları bakalım annelerini tanıyabilecekler mi? Seydişehir’in dağlık köylerinden. Ketenli ve Dikiltaş. O günlerin şartlarında her köylü bir binek hayvanıyla şehre inerdi. Dağ köyleri çok sarp olduğu için köylerde her evin binek hayvanı katırdı. Tarımı bununla yaparlardı. Köyün en güzel yıllarından bir kare. Gökhüyük köyü ilkokulu, 1960'li yıllar. Gökhüyük köyünde bitmeyen kanalizasyon. 3 dönem muhtarlık yapan Mehmet Soyluoğlu, uğraşmasına rağmen bir türlü devleti idare edenler kanalizasyonu bugün dahi yapmadılar. Onca alınan malzemeler toprak altında kayboldu gitti. 1980 li yıllardan. At da kayboldu. Nalbantçılar da. Taşımacılığın at arabayla yapıldığı yıllardan. 1980. Gökhüyük köyünde başkanlığını Enver Haykır’ın yaptığı Kültür Derneği açılışı. Bir dönem devrimcileri içinde barındırmıştı. 1970 li yıllardan. 1990'lı yıllarda Genç partinin ilçede kurulduğu yıl. Sağ bir partinin ilçe başkanlığına getirilen Mehmet Gümüş. Ama partinin gidişatı belli olmadığı için o partiye meyilli ekâbirler kendileri de ilçeye gelmemişlerdi. O günlerde kampanya da yürütememişlerdi. Enver Haykır arşivi
Gökhüyük köyünde ana yol üzerinde henüz tarihi belli değil ama köyün kuruluşuyla birlikte yapılan hava kuyusu ve sarnıç. Bu yoldan geçenler muhakkak durup buradan su içerlerdi. Köylü su ihtiyaçlarını karşılardı.

Gökhüyük köyünden. 1980'li yıllar. Henüz daha siyah beyazlı yıllar. Giysilerin biçimi renkleri belirsiz bu haliyle daha da güzel. İlkokulun öğrencileri tarafından oluşturulan folklor gurubu. Milli bayramların birinde oyundalar. Çocukları bakalım annelerini tanıyabilecekler mi?

Seydişehir’in dağlık köylerinden. Ketenli ve Dikiltaş. O günlerin şartlarında her köylü bir binek hayvanıyla şehre inerdi. Dağ köyleri çok sarp olduğu için köylerde her evin binek hayvanı katırdı. Tarımı bununla yaparlardı. Köyün en güzel yıllarından bir kare.

Gökhüyük köyü ilkokulu, 1960'li yıllar.

Gökhüyük köyünde bitmeyen kanalizasyon. 3 dönem muhtarlık yapan Mehmet Soyluoğlu, uğraşmasına rağmen bir türlü devleti idare edenler kanalizasyonu bugün dahi yapmadılar. Onca alınan malzemeler toprak altında kayboldu gitti. 1980 li yıllardan.

At da kayboldu. Nalbantçılar da. Taşımacılığın at arabayla yapıldığı yıllardan. 1980.

Gökhüyük köyünde başkanlığını Enver Haykır’ın yaptığı Kültür Derneği açılışı. Bir dönem devrimcileri içinde barındırmıştı. 1970 li yıllardan.

1990'lı yıllarda Genç partinin ilçede kurulduğu yıl. Sağ bir partinin ilçe başkanlığına getirilen Mehmet Gümüş. Ama partinin gidişatı belli olmadığı için o partiye meyilli ekâbirler kendileri de ilçeye gelmemişlerdi. O günlerde kampanya da yürütememişlerdi.

Enver Haykır arşivi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.