whatsapp

Bıçakçılar kurban mesaisi yapıyor

SİVİL TOPLUM 29.08.2017 - 10:24, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Bıçakçılar kurban mesaisi yapıyor

Seydişehir’de faaliyet gösteren bıçak ustaları, yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle artan talebi karşılamak için fazla mesai yapıyor.
Çarşı merkezinde dede mesleği bıçakçılığı sürdüren 65 yaşındaki Mehmet Kasap, her yıl olduğu gibi bu yıl da kurban bayramı öncesi bıçak bileme işlerinin arttığını söyledi. Bıçak bileme işinin ustalık isteyen bir iş olduğunu dile getiren Kasap, “Ben de dedemden öğrendiğim bu mesleği yıllardır sürdürüyorum.” dedi. Kasap şöyle konuştu: “Vatandaşımız bugünlerde elindeki bıçaklarını bize getirerek ucunu açtırıyor, biletiyor ve kurban kesimine hazırlıyor. Biz de elimizden geldiğince müşterilerimizin işini görmeye çalışıyoruz. Bir bıçağı yaklaşık 2,5 liradan bilerken, satırı 3,5, nacak ve balta gibi aletleri ise 5 liraya bileğliyoruz. Vatandaşlarımıza tavsiyemiz, bıçaklarını işin ehli olan bileyicilere götürerek biletsinler, aksi halde bıçaklarının ucu bozulur ve kullanılamaz hale gelir.” Dedi.
Seydişehir’de faaliyet gösteren bıçak ustaları, yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle artan talebi karşılamak için fazla mesai yapıyor.

Çarşı merkezinde dede mesleği bıçakçılığı sürdüren 65 yaşındaki Mehmet Kasap, her yıl olduğu gibi bu yıl da kurban bayramı öncesi bıçak bileme işlerinin arttığını söyledi.

Bıçak bileme işinin ustalık isteyen bir iş olduğunu dile getiren Kasap, “Ben de dedemden öğrendiğim bu mesleği yıllardır sürdürüyorum.” dedi.

Kasap şöyle konuştu: “Vatandaşımız bugünlerde elindeki bıçaklarını bize getirerek ucunu açtırıyor, biletiyor ve kurban kesimine hazırlıyor. Biz de elimizden geldiğince müşterilerimizin işini görmeye çalışıyoruz. Bir bıçağı yaklaşık 2,5 liradan bilerken, satırı 3,5, nacak ve balta gibi aletleri ise 5 liraya bileğliyoruz. Vatandaşlarımıza tavsiyemiz, bıçaklarını işin ehli olan bileyicilere götürerek biletsinler, aksi halde bıçaklarının ucu bozulur ve kullanılamaz hale gelir.” Dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.