whatsapp

Asırlardır canlılığını koruyan çarşıda korona sessizliği

EKONOMİ 20.05.2020 - 13:17, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Asırlardır canlılığını koruyan çarşıda korona sessizliği

Seydişehir’deki tarihi arasta çarşısında Covid-19 salgınının ardından müşteri sayısı dibe vurdu. Bir kısım esnaf da dükkânlarını kapatmak durumunda kaldı. Anadolu Selçuklu Sultanı Alaaddin Keykubat dönemlerinde Seyyid Harun Veli'nin, Horasan’dan 700 yıl önce Seydişehir’e gelerek inşa ettiği cami ve külliyeleriyle hem konaklama hem de ticaret merkeziyle kültürel bir geçmişe sahip çarşı, en sakin günlerini yaşıyor.  İlçede 30 yıldır leblebi imal eden 51 yaşındaki Hulusi Pekşenarslan, “Eskiden bu çarşı çok canlıydı. Sırf leblebi imal eden 300 dükkân vardı. Hepsi kapandı. Biz 4 kuşaktır leblebicilikle uğraşıyoruz. Bu çarşıda leblebi üreten bir ben kaldım. Korona salgını da ortaya çıkınca her şey yerini sessizliğe bıraktı. Belediyemiz buralarda restore çalışmaları başlatacak inşallah eski ihtişamlı canlılığına kavuşur. Amacımız Seydişehir’i kalkındırmaktır” dedi. 

Seydişehir’deki tarihi arasta çarşısında Covid-19 salgınının ardından müşteri sayısı dibe vurdu. Bir kısım esnaf da dükkânlarını kapatmak durumunda kaldı.

Anadolu Selçuklu Sultanı Alaaddin Keykubat dönemlerinde Seyyid Harun Veli'nin, Horasan’dan 700 yıl önce Seydişehir’e gelerek inşa ettiği cami ve külliyeleriyle hem konaklama hem de ticaret merkeziyle kültürel bir geçmişe sahip çarşı, en sakin günlerini yaşıyor. 

İlçede 30 yıldır leblebi imal eden 51 yaşındaki Hulusi Pekşenarslan, “Eskiden bu çarşı çok canlıydı. Sırf leblebi imal eden 300 dükkân vardı. Hepsi kapandı. Biz 4 kuşaktır leblebicilikle uğraşıyoruz. Bu çarşıda leblebi üreten bir ben kaldım. Korona salgını da ortaya çıkınca her şey yerini sessizliğe bıraktı. Belediyemiz buralarda restore çalışmaları başlatacak inşallah eski ihtişamlı canlılığına kavuşur. Amacımız Seydişehir’i kalkındırmaktır” dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.