whatsapp

ADD, Atatürk anıtı hurdalığa terk edildi

GÜNDEM 10.04.2016 - 10:08, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

ADD, Atatürk anıtı hurdalığa terk edildi

Seydişehir Atatürkcü Düşünce Derneği Şube (ADD) Başkanı Hüseyin iriilter, Alüminyum Fabrikası sahasında bulunan Atatürk anıtının çevresinin hurdalığa dönerek anıtın çürümeye terk edildiğini söyledi.
Duruma tepki gösteren Başkan Hüseyin İriilter, Atatürk Anıtının etrafının hurdalıktan geçilmediğini dile getirerek Yapılan bu saygısızlığı kınadıklarını söyledi. Atatürk ve silah arkadaşları anısına, 44 yıl önce Alüminyum fabrikası yanına  heykeltıraş Şadi Çalık  tarafından inşa edildiğini belirten İriilter, ‘’ Geçmiş yıllarda anıtta törenler düzenleniyordu. Gördüğümüz kadarıyla etrafı hurdalığa dönmüş. Anıt çürümeye terk edilmiş. Bu Seydişehir halkına saygısızlıktır. Yıllar önce yaptırılan anıtı korumak ve çevre düzenlemesini yapmak, şu anki şirket yetkililerinin asli görevleri arasında yer alıyor. Anıt etrafına bir peyzaj çalışması yapılarak, atalarımızın şahsına yakışır hale getirilerek halka açılamaz mı? ADD şubesi olarak, halkımızın şikayetleri doğrultusunda bu anıtı ve çevresini düzenlemek için gerekli çalışmalara hazırız.’’diye konuştu.
Seydişehir Atatürkcü Düşünce Derneği Şube (ADD) Başkanı Hüseyin iriilter, Alüminyum Fabrikası sahasında bulunan Atatürk anıtının çevresinin hurdalığa dönerek anıtın çürümeye terk edildiğini söyledi.

Duruma tepki gösteren Başkan Hüseyin İriilter, Atatürk Anıtının etrafının hurdalıktan geçilmediğini dile getirerek Yapılan bu saygısızlığı kınadıklarını söyledi.

Atatürk ve silah arkadaşları anısına, 44 yıl önce Alüminyum fabrikası yanına  heykeltıraş Şadi Çalık  tarafından inşa edildiğini belirten İriilter, ‘’ Geçmiş yıllarda anıtta törenler düzenleniyordu. Gördüğümüz kadarıyla etrafı hurdalığa dönmüş. Anıt çürümeye terk edilmiş. Bu Seydişehir halkına saygısızlıktır. Yıllar önce yaptırılan anıtı korumak ve çevre düzenlemesini yapmak, şu anki şirket yetkililerinin asli görevleri arasında yer alıyor. Anıt etrafına bir peyzaj çalışması yapılarak, atalarımızın şahsına yakışır hale getirilerek halka açılamaz mı? ADD şubesi olarak, halkımızın şikayetleri doğrultusunda bu anıtı ve çevresini düzenlemek için gerekli çalışmalara hazırız.’’diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.