whatsapp

Ihlamur hasadı başladı

SAĞLIK 11.06.2019 - 01:46, Güncelleme: 09.09.2021 - 14:46
 

Ihlamur hasadı başladı

Kalp çarpıntısına ve yüksek tansiyona karşı tavsiye edilen, grip için çok faydalı olan ıhlamur hasatı Seydişehir’de başladı. Kilogram fiyatı geçen yıl 200 TL ye kadar çıkan ıhlamur, hasat mevsimi olması dolayısıyla şu sıralar 80 ile 100 lira arasında değişen fiyatlarda alıcı buluyor. Seydişehir’de yaşayan 86 yaşındaki Havva Kalafat, ‘’11 yıl önce evimin bahçesine ıhlamur ağacı diktim. Şuan ıhlamurun hasat zamanı. Ben her yıl hasatımı yapar kendim için kuruturum. Bu dönemde de tomurcuklu iken kurumadan papatya ile karıştırıp içerim. Mide rahatsızlığı, grip, tansiyon dengeleme, kalp rahatsızlığı ve panik atak rahatsızlığı olanlarda ıhlamur çok faydalıdır. Her komşumuz bahçelerine ıhlamur ağacı dikerler. Bu faydalı içeceği herkese tavsiye ederim" ifadelerini kullandı.

Kalp çarpıntısına ve yüksek tansiyona karşı tavsiye edilen, grip için çok faydalı olan ıhlamur hasatı Seydişehir’de başladı.

Kilogram fiyatı geçen yıl 200 TL ye kadar çıkan ıhlamur, hasat mevsimi olması dolayısıyla şu sıralar 80 ile 100 lira arasında değişen fiyatlarda alıcı buluyor.

Seydişehir’de yaşayan 86 yaşındaki Havva Kalafat, ‘’11 yıl önce evimin bahçesine ıhlamur ağacı diktim. Şuan ıhlamurun hasat zamanı. Ben her yıl hasatımı yapar kendim için kuruturum. Bu dönemde de tomurcuklu iken kurumadan papatya ile karıştırıp içerim. Mide rahatsızlığı, grip, tansiyon dengeleme, kalp rahatsızlığı ve panik atak rahatsızlığı olanlarda ıhlamur çok faydalıdır. Her komşumuz bahçelerine ıhlamur ağacı dikerler. Bu faydalı içeceği herkese tavsiye ederim" ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.