whatsapp

Alüminyum fabrikasında verimlilik uygulamaları

EKONOMİ (SG) - Seydişehir Gündem | 25.03.2022 - 13:13, Güncelleme: 25.03.2022 - 13:13
 

Alüminyum fabrikasında verimlilik uygulamaları

Birsen; 16 adet bileşen olarak yapılan elektroliz hücrelerinin yenilenmesi projesi için mali tasarruf, proje enerji kazancı, geri ödeme süreleri ile verimlilik katkılarının devam edeceği, yeni başvuru yapılan 12 adet hücrenin de yenilenmesi ile sarfiyatın daha da azalacağından ve verimlilik katkılarının devam edeceğinden bahsetmek isterim
Cengiz Holdinge bağlı olarak faaliyetlerine devam eden Seydişehir Eti Alüminyum AŞ fabrikasında, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından verilen Verimlilik Artırıcı Proje hibeleri kapsamında yapılan “Elektroliz Hücrelerinin Yenilenmesi”projesi ile enerji verimliliğine katkı sağlanmakta ve sürdürülebilirlik uygulamaları devam ediyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı hibelerinden yararlanılarak verimlilik artırıcı projenin uygulamaya geçmesi sonrası saha denetimlerini gerçekleştirdiklerini aktaran bakanlık danışmanı Makine yüksek mühendisi enerji yöneticisi Emrah Berat Birsen, amaçlarının Alüminyum fabrikasının Türkiye için çalışıp üretmeye devam etmesi için tesislerde verimliliği sağlamak olduğunu söyledi. Enerji ve Tabii Kaynaklar bakanlık danışmanı makine yüksek mühendisi enerji yöneticisi, Emrah Berat Birsen, bizlere fabrikada enerji yönetimiyle ilgili hayata geçirdikleri projeler hakkında şu bilgileri aktardı, ‘’ Madenden son ürüne kadar üretim yapabilen dünyanın sayılı entegre tesislerinden Eti Alüminyum AŞ.’nin "Elektroliz Hücrelerinin Yenilenmesi" projesinin 16 Bileşeni için Verimlilik Artırıcı Proje enerji kazancı; 11.198.959,2 kWh/Yıl, Proje mali tasarrufu; 4.124.343,85 TL/Yıl, Proje geri ödeme süresi; (Ort) 3,65 Yıldır. Bu tür güzide entegre tesislerimizin ülke ekonomisine ve gelişimine katkı sağlayan elektroliz hücrelerinin yenilenmesi projesi Bakanlığımız Enerji Verimliliği ve Çevre Dairesi Başkanlığı tarafından verilen teşvikleriyle VAP (Verimlilik Artırıcı Projeler) kapsamında kabul edildi. Yatırım bedeli en fazla 5.000.000 TL olan (Verimlilik Arttırıcı Proje) VAP’lar, en fazla % 30 oranında ve 1.500.000 TL hibe olarak Bakanlığımız tarafından desteklenmektedir. VAP projesi hazırlamak için ISO 50001 belgesi sahibi olmak yönetmelik gereği zorunludur. Aynı anda en fazla 5 proje ile yapılabilmektedir. Proje yatırım tutarı en fazla 5 milyon TL olan projeler %30 oranında desteklenmektedir. Basit bir hesapla 5 adet enerji verimliliği projesi için 25 milyon TL’lik yatırım tutarına karşılık 7,5 milyon TL’lik hibe alma fırsatı bulunmaktadır. 16 adet bileşen olarak yapılan elektroliz hücrelerinin yenilenmesi projesi için mali tasarruf, proje enerji kazancı, geri ödeme süreleri ile verimlilik katkılarının devam edeceği, yeni başvuru yapılan 12 adet hücrenin de yenilenmesi ile sarfiyatın daha da azalacağından ve verimlilik katkılarının devam edeceğinden bahsetmek isterim.’’ dedi.
Birsen; 16 adet bileşen olarak yapılan elektroliz hücrelerinin yenilenmesi projesi için mali tasarruf, proje enerji kazancı, geri ödeme süreleri ile verimlilik katkılarının devam edeceği, yeni başvuru yapılan 12 adet hücrenin de yenilenmesi ile sarfiyatın daha da azalacağından ve verimlilik katkılarının devam edeceğinden bahsetmek isterim

Cengiz Holdinge bağlı olarak faaliyetlerine devam eden Seydişehir Eti Alüminyum AŞ fabrikasında, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından verilen Verimlilik Artırıcı Proje hibeleri kapsamında yapılan

“Elektroliz Hücrelerinin Yenilenmesi”projesi ile enerji verimliliğine katkı sağlanmakta ve sürdürülebilirlik uygulamaları devam ediyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı hibelerinden yararlanılarak verimlilik artırıcı projenin uygulamaya geçmesi sonrası saha denetimlerini gerçekleştirdiklerini aktaran bakanlık danışmanı Makine yüksek mühendisi enerji yöneticisi Emrah Berat Birsen, amaçlarının Alüminyum fabrikasının Türkiye için çalışıp üretmeye devam etmesi için tesislerde verimliliği sağlamak olduğunu söyledi.


Enerji ve Tabii Kaynaklar bakanlık danışmanı makine yüksek mühendisi enerji yöneticisi, Emrah Berat Birsen, bizlere fabrikada enerji yönetimiyle ilgili hayata geçirdikleri projeler hakkında şu bilgileri aktardı, ‘’ Madenden son ürüne kadar üretim yapabilen dünyanın sayılı entegre tesislerinden Eti Alüminyum AŞ.’nin "Elektroliz Hücrelerinin Yenilenmesi" projesinin 16 Bileşeni için Verimlilik Artırıcı Proje enerji kazancı; 11.198.959,2 kWh/Yıl, Proje mali tasarrufu; 4.124.343,85 TL/Yıl, Proje geri ödeme süresi; (Ort) 3,65 Yıldır. Bu tür güzide entegre tesislerimizin ülke ekonomisine ve gelişimine katkı sağlayan elektroliz hücrelerinin yenilenmesi projesi Bakanlığımız Enerji Verimliliği ve Çevre Dairesi Başkanlığı tarafından verilen teşvikleriyle VAP (Verimlilik Artırıcı Projeler) kapsamında kabul edildi. Yatırım bedeli en fazla 5.000.000 TL olan (Verimlilik Arttırıcı Proje) VAP’lar, en fazla % 30 oranında ve 1.500.000 TL hibe olarak Bakanlığımız tarafından desteklenmektedir. VAP projesi hazırlamak için ISO 50001 belgesi sahibi olmak yönetmelik gereği zorunludur. Aynı anda en fazla 5 proje ile yapılabilmektedir. Proje yatırım tutarı en fazla 5 milyon TL olan projeler %30 oranında desteklenmektedir. Basit bir hesapla 5 adet enerji verimliliği projesi için 25 milyon TL’lik yatırım tutarına karşılık 7,5 milyon TL’lik hibe alma fırsatı bulunmaktadır. 16 adet bileşen olarak yapılan elektroliz hücrelerinin yenilenmesi projesi için mali tasarruf, proje enerji kazancı, geri ödeme süreleri ile verimlilik katkılarının devam edeceği, yeni başvuru yapılan 12 adet hücrenin de yenilenmesi ile sarfiyatın daha da azalacağından ve verimlilik katkılarının devam edeceğinden bahsetmek isterim.’’ dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seydisehirgundem.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.